Nekaj me moti, pa ne vem kaj
Marjan Kodelja 11. aprila 2016 ob 13:15

Pot mi je prekrižala dobro grajene, inteligentna, prijazna in v vseh pogledih atraktivna bejba. Skeniram jo iz vseh kotov, na kar me zmoti, malenkost, da ima morda nekoliko predebele gležnje. Naj mi dekleta oprostijo, moški smo čudaki, občasno sociopati, a zaradi tiste malenkosti, ki nima zveze z ničimer, so ji možgani pokazali rdeč karton in niti malo me ni več zanimala. Tole sem si gladko izmislil. Kakšna bejba neki, o telefonu govorim.

Huaweiov mate s je iz vseh zornih kotov soliden telefon. Daje tisti pravi občutek višjega cenovnega razreda, tanko ohišje, konkretno zgrajen, dober industrijski design, zmogljivostno sicer za odtenek pod najboljšimi, a nimam večjih pripomb. Kamera nič posebnega, a daleč, da bi bila slaba, poleg tega pa še nekaj uporabnik trikov vmesnika. Začuda sem se navadil, da nima odložišča za aplikacije, kar me je na začetku hudo motilo. A vseeno ostajam hladen. Nekaj manjka, nekaj me moti, zaradi nečesa ni seksi. Ne znam povedati kaj. Morda kombinacija vseh zmogljivosti in možnosti ali pa preprosto, ker je dolgočasne črne barve. Ko sem to povedal prijateljici, me je naprej čudno pogledala, vzela telefon, ga obračala v roki, nato pa potrdila moje mnenje. Le da je dodala, »glej zadaj je fin, spredaj pa res nič posebnega«.

Na tem mestu bi moral po stari navadi pametovati, da vse lepo in prav, vendar telefon za tako visoko ceno, pač ne bi smel pustiti takšnega občutka. Pa ne bom. Tudi zato ne, ker je BigBang ceno iz 700 znižal na 500 evrov. Še manj, ker ga Huawei ni ravno agresivno ponujal in ker mi ni jasno, kaj bo z njim. Ravno kar predstavljeni P9 Plus je enako velik, novejši, zmogljivejši, prav tako ima zaslon amoled, zato se mi dozdeva, da so z mate s želeli nekomu stopiti v zelje. Če so, sami najbolje vedo.

Čeprav mi ni najbolj prirasel k srcu, pa moram biti pošten. Uporabljam ga že skoraj pol leta in niti enkrat me ni pustil na cedilu. Vse, kar na njem počnem, dela brez zatikanja ali nadležnega čakanja, pa še baterija brez večjih težav zdrži globoko v vsakodnevni večer. Kar je vsaj zame najbolj pomembno. Kar pa me resnično jezi, je program nadgradenj. Se samo meni zdi, ali tudi vam, da bi takšen telefon že moral biti nadgrajen na zadnjo različico androida?

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja