NEDELJSKI NASVET: Tako lahko na Instagramu objavljate iz računalnika
Marjan Kodelja 23. februarja 2020 ob 06:56

Instagram je priljubljeno omrežje vplivnežev, ki marsikatero fotografijo posnamejo s profesionalno fotografsko opremo in obdelajo na računalniku. Zakaj je ne bi potem prek njega tudi objavili?

Predvsem med mladimi izredno priljubljeno omrežje je bilo narejeno za uporabo na pametnih telefonih in za objavo z njimi posnetimi fotografijami. Pametni telefon je vse kar potrebujete, spletni vmesnik za brskalnik pa je le dodatek, da lahko objave pregledujete tudi na osebnem računalniku. Objavljanja fotografij zato ne omogoča. Vsaj na prvi pogled ne, kajti z Googlovim brskalnikom Chrome in z uporabo preprostega trika, je tudi to mogoče.

V brskalniku odprete Instagram (www.instagram.com) in se vanj prijavite. Medtem ko je kazalnik miške kjerkoli na zaslonu, pritisnite desni gumb in v prikaznem oknu izberite možnost »Preglej« (Inspect). Prikaz na zaslonu se spremeni, na polovici strani je spletna stran Instagrama, na drugi pa koda strani. Ta vas ne zanima. Zdaj pritisnete sočasno tipke CTRL+SHIFT+M, tako da se prikaz na levi polovici pomanjša, spremeni in je videti, kot bi gledali na zaslon telefona. Isto lahko storite tudi s pomočjo ikone v orodni vrstici tik nad oknom s kodo, ki je videti kot kvadrat z manjšim telefonom. Ko to storite, se nad levim oknom pojavi vrstica, v kateri lahko med drugim določite pametni telefon ali ločljivost zaslona, ki ga žalite, da ga prikaz »simulira«. Zdaj pritisnite še tipko F5, da se pod prikazom prikaže še upravljavska vrstica. Kot smo je vajeni v aplikaciji Instagram za pametni telefon.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Zdaj lahko tudi preko računalnika objavljate na Instagramu oziroma upravljate svoj račun v tem družbenem omrežju, skoraj v celoti tako, kot bi to počeli na pametnem telefonu. Trik je dobrodošel in občasno pride prav, zato ga je pametno poznati.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja