NEDELJSKI NASVET: Pretvori video – »veš od kje« – v mp3!
Marjan Kodelja 29. avgusta 2021 ob 06:33

Video postaja vse bolj pomemben. Ker je formatov veliko, je smiselno imeti orodje za pretvarjanje med njimi. Hkrati so nekatera uporabna še za eno stvar. Pretvarjanje glasbenih videov v podatkovno manj potratne zapise mp3 za poslušanje brez povezave in brez gledanja na zaslon!

Kdor ni naročnik na eno od storitev pretočne glasbe, ta najbrž za poslušanje glasbe uporablja Youtube. Nobenih težav, ko smo doma ali v domačem mobilnem omrežju z obsežnim kupčkom vključenih podatkov. V tujini ali ko ni povezave v internet, pa storitev ni več tako zelo priročna. Takrat ni slabo, če imamo na pomnilniku naprave vsaj nekaj skladb, s katerimi si krajšamo čas. Dobimo jih lahko marsikje, toda najprej boste zagotovo spet pomislili na daleč najbolj priljubljeno storitev. Načinov prenašanja video posnetkov z nje in pretvarjanje v raznovrstne formate zapisa je veliko, toda pred tem opozorilo. Poseg pomeni kršenje pravil uporabe Youtuba, z vsemi posledicami, če vas kajpada ujamejo, ki so tam zapisane.

Verjetno nisem osamljen pri tem, da največkrat posežem po orodju, ki ga uveljavljene spletne strani označijo kot najboljšega. Tokrat ni nič drugače. Any Video Converter Free je hiter in zmogljiv program za pretvarjanje video formatov, toda prav tako dobro se obnese v nalogi prenašanje videa iz Youtuba za gledanje brez povezave oziroma po želji za pretvarjanje v glasbeno datoteko mp3! Program v brezplačni različici omogoča vse pomembne funkcije, zato večina plačljivih (ekstrakcija podatkov z optičnih nosilcev, tehnična podpora, samodejna nadgradnja) ne bo potrebovala. Pomembno pa je, da je program kljub vsestranskosti preprost za uporabo.

Vnesti moramo povezavo URL ali povezave do video posnetkov. Dobra plat programa je, da omogoča vnos več povezav na enkrat, da opravi, kar želimo in nam ni treba vnašati in zaganjati prenosa za vsak video posebej. Nato moramo počakati, da program zaključi z analizo in prenosom s spleta.

Izberemo format, v našem primeru mp3 in zaženemo pretvorbo (Convert Now!). Spet nekaj časa traja, a ko je postopek končan, najdemo datoteko v mapi pomnilnika.

Izbrani program ni edini. So še drugi: 4K YouTube to MP3, 4K Video Downloader, Free YouTube to MP3 Converter in ClipGrab. Primerni so, ko imamo namen prenesti in pretvoriti več skladb, kajti v nasprotnem primeru je preprostejše uporabiti eno od spletnih orodij, ki so prav tako na voljo. Toda, bodite kar se da previdni. Programska oprema za prenos in pretvarjanje posnetkov iz Youtuba je izredno priljubljena, zato lahko naletite na škodljivo kodo, če niste skrajno previdni, od kje prenesete namestitveno datoteko. Vseh petih omenjenih programov nisem preizkusil, toda za vir programa Any Video Converter Free lahko z visoko stopnjo gotovosti potrdim, da je varen.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.