NEDELJSKI NASVET: Bodi risani lik na naslednjem ZOOM klicu!
Marjan Kodelja 1. avgusta 2021 ob 06:36

Filter SnapChata, ki že nekaj časa razveseljuje z raznovrstnimi učinki za popestritev video konference, je pridobil sposobnost spremeniti vaše velecenjeno obličje v risani lik po animacijskih zapovedih studia DreamWorks.

Vse bližje je jesen, ko bomo zaradi dobršnega dela narodnega telesa, ki raje verjame šamanom kot znanosti, spet zaprti, zato je skrajni čas, da se ponovno seznanite z uporabo video konferenčne storitve Zoom. Videti je, da jo bomo spet pogosteje uporabljali, čeprav sem jo, če lahko povem, do grla sit. Pogovor v živo ni in ne more biti enak sestankovanju preko računalnika. Ker delaš od doma, najprej vsi mislijo, da imaš neskončno časa, zato začnejo čebljati o popolnoma nepomembnih stvareh. Jedro, čemu smo se zbrali, pride na vrsto kasneje in največkrat traja manj od že stran vrženega časa. Poleg tega vsi mislijo, da so najbolj pomembni in video tiskovno konferenco ali spletni seminar skličejo istega dne ob istem času. Moj dosedanji rekord. Trije na ena mah!

Program za prilagajanje videza Snap Camera je pridobil učinek »Cartoon Style«, ki vas spremeni v animiran lik.

Če že moram viseti na video klicu, naj bo vsaj zabaven. Ugasniti kamero in zgolj poslušati monolog govornika na drugi strani kabla, naj ne bi bilo vljudno. Prav tako ni primerno, da na resnem sestanku na obraz dodate navidezne predmete ali učinke, a je vsaj zabavno. Temu je namreč namenjen Snapchatov program za osebni računalnik Snap Camera, ki je ravnokar dobil še sposobnost pretvorbe človeškega obličja v animiran lik.

Kakšen je značilen obraz studia DreamWorks? Pameten asimetričen in malo navihan smehljaj. Podobno ukrivljene obrvi in intenzivni pogled. Izraz, ki pove, da lik ni sterilno popoln, temveč drzen in »kul«

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Program je zabaven, brezplačen in preprost za uporabo, saj ga je treba več ali manj le prenesti, namestiti na računalnik z Applovim ali Microsoftovim sistemom in mu dovoliti dostop do kamere in mikrofona. Nakar je ga lahko uporabiti pri naslednjem Zoom klicu, tako da v nastavitvah kot vir slike izberete »Snap Camera« in v njem želen učinek, ki se skoraj takoj »aplicira« na zaslonu. Razlog, da pišem o njem pa je nova možnost oziroma filter, ki vas spremeni v generični risani lik studia DreamWorks (Pixar). Glede na dejstvo, da deluje v realnem času, je presenetljivo tekoč, čeprav je nekoliko omejen pri poustvarjanju obraznih izrazov. Pa veliko zabave!

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.