Nastavljanje predvajalnika Chromecast z Google TV (#video)
Matjaž Ropret 24. novembra 2020 ob 06:42

Novi Googlov Chromecast, ki so ga predstavili na dogodku skupaj s telefoni Pixel 5 in 4a 5G, je obetaven pripomoček. Ni več zgolj neumen »privesek«, ki samo čaka, kdaj bo moral prevzeti predvajanje kakšne vsebine z druge naprave v istem omrežju, ampak je pravi večpredstavnosti predvajalnik. Skrit nekje za televizorjem in konkretnim daljinskim upravljalnikom. Kupiti ga je že mogoče tudi v Sloveniji, v trgovini Igabiba.si, in tako smo si zagotovili svojega za test.

Celotno ime naprave je Chromecast z Google TV, kajti okolju na predvajalniku se (znova) reče Google TV. Reč je malo večja od prejšnjih generacij, pa tudi malo dražja, v omenjeni trgovini stane 80 evrov (in je glede na embalažo verjetno uvožena iz Italije, kar pa ne igra nobene vloge). To se za spodoben predvajalnik vseeno ne zdi preveč, kajti prvi vtisi so pozitivni. Namestitev je dokaj preprosta, uporaba tudi ne zahteva veliko učenja, vmesnik je hiter, kakšna pa je situacija z aplikacijami in kako je s kakovostjo slike, pa bomo še raziskali.

Za začetek smo posneli video in v njem pokazali, kaj pravzaprav je Chromecast, tako kot protokol kot naprava, in šli skozi namestitev te nove naprave. Kasneje, ko zadevo konkretneje preizkusimo, pa seveda lahko pričakuješ tudi daljši test.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja