Najboljši nakupi ta hip
Matjaž Ropret 2. julija 2018 ob 13:05

Kdor išče priporočila za ugodne nakupe tehnoloških igrač in pripomočkov, je prišel na pravo mesto. Tule redno objavljamo najboljše kar najdemo, tako pri trgovcih, s katerimi tesneje sodelujemo, kot drugod. Če kje med izpostavljenimi opazimo kakšen izdelek, ki ga ne moremo priporočiti, pa bomo nanj tudi opozorili.

Kot rečeno imamo pri nekaterih ponudnikih sklenjeno pogodbo za “posredništvo” (angl. affiliate), kar pomeni, da od vsakega nakupa, ki je opravljen čez našo povezavo, dobimo kakšen odstotek. Zneski niso visoki, a v daljšem obdobju lahko zberemo za nakup kakšne testne naprave ali za določeno izboljšavo na spletni strani. Zato lepo prosimo, da kadar kaj kupuješ v trgovinah, ki so na našem seznamu ali iščeš določene storitve, uporabiš našo povezavo, da se nakup prišteje na naš konto. Cena zaradi tega ni nič višja, samo trgovec nam odstopi del dobička, ker smo mu pripeljali kupca. Kar velja za naslednje ponudnike:

  • Nemški Amazon
  • Britanski Amazon
  • Gearbest – Trgovina z različno kitajsko robo, od malenkosti do premijskih telefonov, dronov in še marsičesa. Vse več izdelkov je tudi na zalogi v Evropi, s čimer se izogneš plačevanju davka in carine.
  • PureVPN – Ponudnik storitev zasebnih navideznih omrežij (VPN). Naročnine so ugodne občasno objavimo tudi kakšno kodo za popust.
  • Adobe – Vodilni ponudnik programske opreme za fotografijo in montažo videa. Če sklepaš naročnino na Creative Cloud (Photoshop, Premiere, …) stori to z uporabo naše povezave.
  • Shutterstock – najbolj priljubljena spletna knjižnica fotografij, glasbe in videov.

Najlepša hvala za ves shopping, ki ga opraviš prek naših povezav!

Najdeno 4. 7. 2018

Mimovrste ponuja prenosnik HP Pavilion x360 s 14-palčnim zaslonom za 629 evrov. Za ta denar pa sploh ne dobiš podhranjene zadeve. Poleg vrtljivega zaslona s polno visoko ločljivostjo ima računalnik procesor i3 (prejšnje generacije), 8 GB pomnilnika in 256 GB diska SSD. Tehta pa nekaj več kot 1,6 kg, torej je kar primeren za prenašanje naokrog. Lani smo testirali 13,3-palčno različico.

Na nemškem Amazonu lahko Samsungov prenosni disk SSD s kapaciteto pol terabajta kupiš za 156 evrov.

Izbor najboljšega in najnovejšega v trgovini Gearbest:

Gearbest Bluedio TN
Bluedio TN

Rekreativne slušalke bluetooth znamke Bluedio, ki običajno ne razočara z zvočno kakovostjo. Skupaj s poštnino stanejo 14 evrov.

Gearbest Stojalo
Stojalo

Stativ za pametni telefon, ki je lahko tudi samovšečniška palica, in ima daljinski sprožilec, povezan po bluetoothu. S kodo IT$MPSELF ceno znižaš pod deset evrov.

Gearbest Asus Zenfone 5
Asus Zenfone 5

Asus je na sejmu MWC kar navdušil s svojo linijo Zenfone 5, žal pa teh telefonov v Sloveniji (še) ni. Zato pa jih je mogoče kupiti na Gearbestu. Model s srednjerazrednim procesorjem Snapdragon 636, 4 GB pomnilnika in 64 GB prostora za podatke s kodo IT$MPZ5 stane 333 evrov. Z davkom in stroški torej 420 evrov, kar je še vedno dobra cena za izdelek, ki se že spogleduje z višjim razredom.

Gearbest Roborock S50
Roborock S50

Trenutno najzmogljivejši “kitajski” robotski sesalnik, ki se lahko kosa tudi z najboljšimi ameriškimi. Poleg sesanja obvlada še (zasilno) pomivanje. Dobiš ga lahko zaunih 430 evrov, brez dodatnih davkov in ukvarjanja s carino, ker pride iz evropskega skladišča.

Gearbest Beelink Gemini X45
Beelink Gemini X45

Zelo zanimiv mali dnevnosobni računalnik. Poganja ga najnovejši procesor Celeron, celo različica za namizne PC-je, ne prenosnike. Zraven je še 6 GB pomnilnika, 128 GB diska SSD in ostale sodobne pritekline, od brezžičnega omrežja s podporo 5GHz do različnih priključkov. SKupaj z davkom te reč stane 270 evrov, kar se nam zdi dobra cena tak sistem, ki je lahko tako v vlogi večpredstavnostne kot delovne naprave.

Gearbest Alldocube M5 4G
Alldocube M5 4G

V zadnjem času je malo novih, atraktivnih tablic. Ta je morda ena od njih. Ima spodoben Mediatekov procesor, desetpalčni zaslon z ločljivostjo 2560 x 1600, 4 GB pomnilnika in 64 GB shrambe, na voljo pa je tudi povezovanje v mobilne omrežja (LTE). Vse to za slabih 220 evrov z davkom in stroški uvoza vred.

Gearbest Nosilec Roidmi
Nosilec Roidmi

Prilagodljiv magnetni nosilec za telefon. S kodo IT$MPHODER ceno znižaš na dobrih pet evrov, s poštnino vred tako zanj plačaš šest evrov.

Gearbest Xiaomi Mi Band 3
Xiaomi Mi Band 3

Povsem nova zapestnica, naslednica izjemno priljubljene Mi Band 2, je zdaj na voljo za 30 evrov (iz Kitajske, cena iz Honk Konga je za šest evrov višja). Če jo ustavi carina, 50, kar je še vedno najceneje, odkar je novinka v prodaji. Prinaša pa večji zaslon, merjenje srčnega utripa, boljšo vodoodpornost.

Gearbest Baterija Xiaomi 10.000 mAh
Baterija Xiaomi 10.000 mAh

Legenda med powerbanki, ponuja dobro razmerje med kapaciteto in velikostjo (maso). So tudi tanjše in lažje, a tudi večje, debelejše in težje z manjšo kapaciteto. Dobiš jo za devetnajst evrov s poštnino vred.

 

Gearbest Elephone EE Band 5
Elephone EE Band 5

Zapestnica z zaslonom v slogu Samsungovih Gear Fit, osnovno vodotesnostjo (IP67) in merilnikom srčnega utripa.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.