Najboljše ponudbe za telefone Xiaomi (23. julija 2020)
Matjaž Ropret 23. julija 2020 ob 14:42

Vemo, da Xiaomi izdeluje atraktivne mobilnike z zelo dobrim razmerjem med ceno in kvaliteto. Vemo pa tudi, da je s kopico uradnih in poluradnih uvoznikov na slovenskem trgu ustvaril zmedo in situacijo, ko se nikomur zares ne izplača vlagati v krepitev znamke ter resno prisotnost pri operaterjih.

Zato je pogosto smiselna možnost naročiti izbrani model iz tujine, ker se ga v Sloveniji ali ne dobi ali pa je bistveno dražji. V trgovinah Gearbest in Amazon je trenutno več zanimivih ponudb za telefone Xiaomi. Pri Gearbestu so vse na voljo s pošiljanje Priority line, pri katerem trgovec uvozi pošiljko v EU in potem do kupca odpošlje z naslova znotraj EU.

Redmi Note 9 (4/128 GB)

Linija Redmi Note se je skozi leta precej razširila in model brez dodatnih oznak je zdaj na njenem nižjem koncu. Še vedno ponuja precej s 6,5-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti, fotoaparatom s štirimi objektivi (v praksi enim dobrim in največ dvema res uporabnima), enim boljših Mediatekovih procesorjev in veliko baterijo.

Različica s 128 GB je v vseh treh barvah (sivi, zeleni in beli) prostora za podatke naprodaj 156 evrov s kodo RBQHD2U1HU.

Komur ni do nekajtedenskega čakanja na dostavo pa lahko ta telefon za 180 evrov (plus poštnina) kupi na nemškem Amazonu.

Redmi Note 9S (4/64 GB)

To je izvedba z nekoliko večjim zaslonom (6,67 palcev) in procesorjem Snapdragon 720G, kar bi moralo poskrbeti za boljše zmogljivosti v igrah in pri zahtevnejši uporabi. Ima tudi boljše tipalo za makro objektiv.

Različica s 64 GB shrambe stane 157 evrov s kuponom za šest evrov popusta pri nakupu nad 88 evri (100 dolarji), ki ga sistem samodejno upošteva.

Redmi Note 9S (6/128 GB)

Če ti je 64 GB premalo, lahko za 193 evrov s samodejno dodanim kuponom dobiš različico s 128 GB prostora, ki ima tudi šest namesto štirih gigabajtov delovnega pomnilnika.

Redmi Note 9 Pro (6/128 GB)

Model Pro je glede zaslona in procesorja, pa tudi večine ostalih lastnosti enak kot 9S, ima pa drugačno glavno tipalo pri fotoaparatu in hitrejše polnjenje baterije (30W namesto 18W).

Na voljo je za 217 evrov s kodo HA7TH3X6J3.

Poco F2 Pro (6/128 GB)

Naslednik priljubljenega modela Poco F1 izpred dveh let morda ni tako poseben in tudi ne tako ugoden, vseeno pa je še vedno eden od tistih, ki za svojo ceno ponujajo največ. Najzmogljivejši procesor, zaslon OLED, hiter pomnilnik, vsestranski fotoaparat, snemanje videa v razločljivosti 8K in 4K pri 60 sličicah na sekundo, motoriziran sprednji fotoaparat (da ni luknje v zaslonu), čitalnik prstnih odtisov znotraj zaslona in veliko baterijo s hitrim polnjenjem.

Črn je za 459 evrov na voljo (plus nekaj evrov poštnine) na Amazonu (kot prodajalca – Verkauft von – izberi Amazon). Malce dražji, za približno dvajset evrov, je v turkizni barvi.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Mi 10 (8/128 GB)

Mi 10 in Mi 10 Pro sta letošnja paradna Xiaomijeva izdelka. Ponujata skoraj vse, kar je tehnološko možno, od procesorja Snapdragon 865 in podpore za 5G do zaslona OLED z osveževanjem 90 Hz. Manjka bolj ali manj samo vodotesnost in brezžično polnjenje. V primerjavi z izvedbo Pro običajni desetici manjkajo teleobjektivi (zum), sicer pa je telefon pretežno enak.

S 128 GB shrambe je na voljo za 577 evrov s kodo 58IS9RIU7G.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
1 komentar
  • Pozdrav
    Na YT sem opazil, da se pri nekaterih Redmi napravah prikazujejo oglasi (npr. znotraj notifikacijskega panela) Zanima me ali to velja za določene regije ali je to globalno. lp Boris

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja