Najboljše ponudbe z Gearbesta in Amazona (21. – 27. januar)
Matjaž Ropret 21. januarja 2019 ob 14:13

Tukaj so spet naša nakupna priporočila, saj se je nabralo nekaj zanimivih izdelkov, od katerih jih je večina na zalogi v Evropi ali pa ima možnost dostave Priority line, pri kateri kupec nima dodatnih stroškov z davki, carinami in postopki okrog tega.

Prihajajoči prenosnik Teclast F7 Plus, ki smo ga predstavili nedavno, je ta teden v zaključni predprodajni akciji. Tako ga je namesto za slabih 340 mogoče kupiti za samo 293 evrov. To pa je zelo dobra cena za funkcionalen in moderen računalnik, kakršnega je pri uveljavljenih znamkah težko najti.

Ponovimo, kakšen je ta prenosnik. Tako kot manjši in izredno ljubek model Teclast F5, je tudi tu v osrčju procesor Celeron N4100, 8 GB pomnilnika in 128 GB diska SSD. To troje je dovolj za spodobno hitro delovanje ob vsakdanjih opravilih. Zaslon je pri tem računalniku 14-palčen, masa znaša 1,5 kg (manjši F5 ima 11,6-palčen zaslon in tehta dober kg), baterija je za pol večja in bi verjetno morala zdržati od štiri do pet ur z enim polnjenjem (obljubljajo sicer osem ur). Tipkovnica in sledilna ploščica sta bili pri manjšem modelu zelo v redu, so pa tukaj malo spremenili nabor priključkov, tako da sta na voljo dva običajna USB in pa še mini HDMI za priklop na monitor ali TV (tudi prirazločljivosti 4K 60 Hz).

Gearbest Teclast F7 Plus
Teclast F7 Plus

Bliskovnemu pomnilniku cene trenutno padajo, kar se odraža tako pri pomnilniških karticah kot pri diskih. Samsungovo relativno hitro kartico microSDXC EVO Plus lahko v velikosti 128 GB kupiš za 25 evrov, s kapaciteto 256 GB pa za prav tako ugodnih 53,40 evrov. Ali pa pač vzameš dve 128-gigabajtni. Že ta bi morala biti dovolj dobra tudi za snemanje videa 4K, toda morda je za take namene zanesljivejša investicija v malce dražjo in hitrejšo EVO Select, ki preverjeno deluje odlično. Ta s 128 GB stane 34 evrov, z 256 GB pa 75 evrov.

Zunanji disk SSD WD My Passport s 512 GB prostora je naprodaj za okroglih sto evrov. Reč ima priključek USB-C za bliskovit prenos podatkov, za uporabnike, ki tega vhoda še nimajo v računalniku, pa je priložen tudi prilagojevalnik na klasičen USB.

Nasploh je zdaj v času prehoda z micro USB na USB-C kar težko imeti vse kablovje pod nadzorom. Pri tem lahko morda pomaga takle kabel z magnetnim nastavkom za tri različne priključke.

Gearbest Trojni kabel
Trojni kabel

Če bi rad še naprej uporabljal(a) stare kable, ti lahko pridejo pravi tile prilagojevalniki, ki jih spremenijo v USB-C.

Gearbest micro USB na USB-C
micro USB na USB-C

Če pa večinoma že imaš nove kable USB-C, a moraš še vedno občasno napolniti kakšno napravo s starim priključkom, pa sta zate ta adapterja.

Morda zdaj ni ravno sezona za električne skiroje, toda bolje se je opremiti dovolj zgodaj pred pomladjo. In tudi cene so zdaj ugodne. Segway Ninebot ES1 je skiro z realnim dosegom okrog 20 km (mogoče pozimi malo manj), najvišjo hitrostjo 20 km/h in nosilnostjo 100 kg (prenese tudi kakšnega čez, vendar se to pozna pri vožnji v klanec). Zadevo testiramo in Marjan bo verjetno v bližnji prihodnosti že kaj napisal o njej. Je pa zdaj na zalogi v enem od evropskih skladišč in do Slovenije pride za samo 279 evrov.

Gearbest Segway Ninebot ES1
Segway Ninebot ES1

Kdor ima težave s postavljanjem brezžičnega omrežja, mu morda prav pride prenos podatkov po električni napeljavi. Začetni komplet za tako početje znamke Devolo, ki omogoča hitrosti do 1000 Mb/s in ima na vsakem koncu po dva žična priključka, je mogoče kupiti za 69 evrov.

Ulefone Armor 6 je verjetno ta čas eden najbolj zanimivih robustnih telefonov. Kljub temu, da ima velik, 6,2-palčni zaslon, in baterijo s kapaciteto 5000 mAH ni orjaški telefon. Masa je 268 g precejšnja, a še vedno manjša kot pri precej bolj povprečnem Cubotu King Kong 3. Dotični Ulefone poganja procesor Mediatek P60, ima 6 GB pomnilnika in 128 GB shrambe, fotoaparat z 21 milijoni točk, brezžično polnjenje, NFC, priključek USB-C, tipalo z UV-svetlobo (da te ne opeče sonce) in zaščita pred vodo in prahom je po standardu IP68. S kodo GB$UF6666 je cena 296 evrov. (pošiljanje seveda Priority Line)

Gearbest Ulefone Armor 6
Ulefone Armor 6

Microsoftovi hibridi med tablicami in prenosniki Surface Pro so v tujini zelo cenjeni, pri nas pa je z njimi križ. Toda nemški Amazon jih ima pogosto v akciji, tako tudi danes. Različica modela Surface Pro 6 (najnovejšega) s procesorjem i5, 8 GB pomnilnika in 256 GB diska SSD ter priloženim ovitkom-tipkovnico, je naprodaj za 1099 evrov, to pa je približno dvesto evrov manj kot sicer.

In pa še “prozorni” Xiaomijev paradni telefon, ki se ponaša s skoraj vsemi lanskimi vrhunskimi specifikacijami. Je na zalogi v evropskih skladiščih (Fast-) in glede na to, katerega od teh izbereš, je cena od 465 do 474 evrov (vključno s poštnino).

Gearbest Xiaomi Mi 8 Pro (Transparent)
Xiaomi Mi 8 Pro (Transparent)

V kolikor bi še samo pobrskal po Amazonu in Gearbestu ter hkrati prinesel Tehnozvezdju kakšen evro, kar te seveda nič ne stane, pa lahko uporabiš tudi spodnje povezave. Hvala!

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.


Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
2 komentarja
  • dve avtokameri sem kupil pri gearbest, pa nobena ni delovala, pa nikamor ne moreš reklamirat, kaj šele servis. ne hvala. Boris

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja