Najbolj kul novosti in ideje sejma MWC (#video)
Matjaž Ropret 4. marca 2022 ob 07:46

Sejem in kongres mobilne telefonije MWC v Barceloni je dokazal, da so tovrstni dogodki še kako živi in da smo vendarle pogrešali tak način predstavljanja novosti in druženja. Dogodek, ki se je končal včeraj, je obiskalo več kot 60 tisoč ljudi, kar je impresivna številka. Seveda bistveno nižja od 110 tisoč l. 2019, toda pričakovanja zares niso segala tako visoko. Edini resen osip je bil pravzaprav v številu prisotnih novinarjev, saj nas je bilo nekaj čez 1600, pred tremi leti pa vsaj dvakrat toliko. Marsikdo pač ni vedel, kaj lahko pričakuje in ali lahko upraviči stroške. Za prihodnje leto smo zdaj lahko kar prepričani, da se bo znova splačalo iti. Nekatere novosti, ki smo jih videli letos, smo že predstavili v člankih in v videih, zdaj je tu še vlog drugega dne, kakšen članek pa seveda še prihaja v bližnji prihodnosti.

Prvi dan sejma je običajno namenjen pretežno novinarskim konferencam in predstavitvam, nato pa se lahko zares posvetimo razstavnim prostorom. Tokrat je bil obisk sejma le dvodneven, a vseeno sem si uspel kar dobro pogledati večino telefonskih in drugih novosti, kot so Fisker Ocean, Oppo Find X5 Pro, Poco X4 Pro 5G in Redmagic 7, pa tudi najti nekaj izdelkov, pripomočkov in konceptov, ki bi jih kje drugje težko srečal. Spoznal sem se tudi z Ericssonovo vizijo našega planeta v l. 2030, ki se v bistvu ne razlikuje dosti od tega, kar govorijo tudi druga podjetja, le malo bolj konkretno združi vse skupaj in mogoče malo prehiteva resnično dogajanje. Kar ni nič neobičajnega ali novega. O vsem tem torej v novem vlogu, vabim k ogledu.

Še nekaj fotografij, obsežnejša fotogalerija pa verjetno sledi čez vikend.

Kdor ga je zgrešil, si seveda še vedno lahko ogleda tudi vlog o prvem dnevu sejma.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.