Najbolj brano na Tehnozvezdju – januar 2020
Matjaž Ropret 1. februarja 2020 ob 13:16

Prvi mesec leta 2020 je naokrog, zato lahko pogledamo kateri od naših člankov so vas najbolj zanimali. Tudi tokrat pridejo v poštev samo tisti, ki smo jih objavili januarja, in na prvih štirih mestih so dejansko sami taki. Na peto mesto pa se je zrinil še en lanski zapis, resda iz zadnjih dni decembra.

5. Huawei ima zemljevide TomTom in nabira aplikacije, še vedno pa je brez Googla

Namesto tega je na petem mestu članek o tem, da je Huawei sklenil dogovor s ponudnikom kartografije TomTomom in da nabira aplikacije za svojo trgovino App Gallery, kajti družina telefonov P40 bo zelo verjetno piršla na trg z odprtokodno različico Androida in Huaweijevimi storitvami (HMS) namesto Googlovih.

4. KONEC DEKADE: Kako so umrli fotoaparati za običajne smrtnike?
Young photographer with camera, outdoors

Na to analizo stanja na trgu fotoaparatov nisem pričakoval tolikšnega odziva, še posebej ne na Facebooku, kjer bila to morda celo naša najbolj komentirana objava doslej. Hotel sem nanizati nekaj dejstev in izpostaviti, kje je industrija zgrešila, da je izgubila kupce, nikakor pa ni bil namen znova spodbuditi razprave o tem, koliko so telefoni res dobri (ali slabi) v primerjavi s fotoaparati. Toda očitno je marsikomu ta šport še vedno v veliko veselje.

3. Samsung Galaxy Fold: Večina predsodkov je odpadla (#video)

Na tretjem mestu je preizkus telefona oz. tablice s prepogljivim zaslonom Samsung Galaxy Fold. Logično, kajti to je bila prva tovrstna naprava, ki smo jo testirali.

2. Sony AG9: Odličen OLED, o katerem lahko večina Slovencev le sanja!

Test Sonyjevega trenutno najboljšega televizorja OLED, pa tudi enega najboljših sploh, modela AG9, je pristal na drugem mestu. Kar prepričljivo.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

1. NEDELJSKI NASVET: Naj Google dela meni v korist

Nedeljski nasveti so se lepo prijeli, kar naju z Marjanom veseli, saj veva, da se ne trudiva v prazno iskati teh idej. Ta članek je z naskokom osvojil prvo mesto, govori pa sicer o tem, kako star telefon predelati v sledilnik GPS in ga imeti v avtu

Če ga ne bi objavili zadnji dan meseca, bi se skoraj zagotovo na lestvico uvrstil tudi test telefona Huawei Mate 30 Pro. Toda če bo še naprej pridobival klike, kot jih prva dva dni, bo zagotovo visoko ob koncu leta.

Naslovna fotografija: Deposit Photos

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja