Najbolj brano na Tehnozvezdju – februar 2020
Matjaž Ropret 1. marca 2020 ob 14:20

Minil je nekoliko podaljšani februar, ki je bil vsaj po eni statistiki obiska verjetno doslej naš najboljši mesec, po drugi pa približno enak kot prejšnji rekorder – letošnji januar. Kar tudi pomeni, da je več člankov doseglo zelo lepe številke. Poglejmo peterico najbolj branih.

Znova je treba opozoriti, da bo mogoče na koncu leta kateri od prispevkov, ki se niso uvrstili na to lestvico, prehitel določene od teh, ki so se. So članki, ki še dolgo ohranjajo aktualnost in zanimanje med bralci, nekateri so bili objavljeni šele proti koncu meseca in jim je dejansko zmanjka dan ali dva, da bi se še prebili med prvih pet. Pa vseeno, tisti, ki so po trenutnih cifrah na vrhu, so:

5. Kako slepo zaupamo Googlu in zakaj to ni vedno dobro?

Marjan se je spraševal, če bi bile Googlove storitve enake priljubljene, ako ne bi bile vse po vrsti zastonj. Pa tudi, čemu jim, še posebej Zemljevidom, tako brezpogojno zaupamo, četudi najbrž vemo, da nas speljejo na napačno pot.

4. A1 je še pravi čas pred tekmo zvezd dodal televizijski program NBA TV

Navdušenci nad ameriško košarkarsko ligo NBA, si lahko prenose (in posnetke) tekem ter ostalih vsebin po novem zagotovijo pri A1. Ta operater je namreč začel ponujati storitev NBA League Pass, nato pa v svoje programske sheme dodal še program NBA TV, ki ne zahteva dodatno naročnine, a se tudi na njem da pogledati kakšno tekmo.

3. Renault Clio TCe 130 EDC: Končno izpolnitev znamenitega slogana

Clio je že leta malodane “slovenski” avto, tudi na vrhu glede prodajnih številk, zato ne preseneča, da je tudi naš podrobni test najbolje opremljene izvedbe nove, pete generacije tega avta pritegnil vaše zanimanje.

2. Huawei P smart Pro: Všečen, vendar neprilagojen za Evropo

Testi Huaweijevih (in še kakšnih drugih) telefonov vedno dosegajo lepe številke, nič drugače ni bilo z modelom P Smart Pro. Enim zadnjih iz lanske kolekcije, ki je še lahko imela nameščen Googlov Android. Se je pa temu mobilniku nekoliko preveč poznalo, da so ga rahlo na silo “uvozili” s kitajskega trga.

1. Sedem let star televizor boljši od novega, a ta stane pol manj

S kar precejšnjo prednostjo pa je na prvem mestu branosti za februar pristalo Marjanovo ugotavljanje, da je njegov sedem let star televizor srednjega razreda v marsičem še vedno boljši od novega predstavnika nižjega razreda. Kar verjetno drži, a je precej odvisno od vira slike. Prav te dni namreč znova zrem v nekoliko boljši model, ki se pri sliki 4K HDR (Dolby Vision) zelo izkaže, pri običajnem televizijskem signalu pa ni nič posebnega.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja