Naj teme na Tehnozvezdju v letu 2018
Tehnozvezdje 31. decembra 2018 ob 06:47

Zadnji dan let je tudi na Tehnozvezdju čas, da se ozremo nazaj in pogledamo, katere so bile letos najbolj priljubljene teme. Malo zato, da se še enkrat spomnimo, kaj vse se je dogajalo in katere naprave so vas zanimale, pa tudi iz čiste radovednosti. Za potrditev, da ne pritegnejo samo iPhone in Samsungovi telefoni. To uspeva vsaj še Huaweijem. 😀

Med najbolj branimi/klikanimi članki bomo izpustili tiste, ki niso več aktualni. Med take sodijo nakupna priporočila, ki so bila tempirana na točno določena obdobja, npr. na črni petek, ali sestavljena glede na situacijo, ki po nekaj mesecih ni več aktualna. Prav tako na seznamu ne bo člankov o podražitvah, ki so vedno precej brani, a bi bili zdaj tudi precej zunaj konteksta.

Prispevki iz prejšnjih let

Še vedno so pri vrhu člankov z največ bralci določeni starejši, torej taki, ki smo jih napisali lani ali celo predlani. Med njimi je na vrhu tale trojica, ki je tudi sicer zelo pri vrhu naše statistike. Govora je o cenejši menjavi baterije za iPhone, ki jo je pred časom ponudil Apple in so jo potrdili tudi slovenski uradni servisi, našemu prvemu prispevku o nemški popolnoma digitalni banki N26 izpred dveh let, ki je bil takrat tudi eden prvih celostnih zapisov o njej, ter članku z vsemi relevantnimi informacijami o ponudniku mobilne telefonije HoT na dan, ko je začel ponujati storitve. V bistvu so bili vsi trije članki še vedno povsem relevantni in informativni, se pa Applova ponudba z današnjim dnem izteka.

Sveto sedmerico pa dopolnjujejo še tile štirje, ki po številkah tudi ne zaostajajo veliko. Tudi avtomobilski sistem Android Auto in Netflixa očitno nista bila deležna veliko drugih konkretnih ocen, zato naša pregleda teh storitev, čeprav nista najnovejša (a še vedno večina zapisanega drži), še naprej privlačita bralce.

2018

Letošnje članke pa bomo razvrstili na deset tematskih sklopov in šli od desetega mesta po relevantnosti in priljubljenosti proti prvemu.

10. Testi naprav

Naši preizkusi, realni in brez olepševanja ali prikrivanja slabosti, pa tudi brez »pljuvanja«, so iskana roba. Vseeno pa se le redko kateri prebije med članke z največ zabeleženimi kliki. Tule je nekaj letošnjih najbolj uspešnih, z izjemo tistih, ki se bodo pojavili v katerem od drugih sklopov.

9. Robotski sesalniki

Letos smo jih preizkusili presenetljivo dosti. Pa tudi odziv na teste je bil nad pričakovanji. Navsezadnje smo tudi tu eni redkih, ki se sistematično posvečamo tej vrsti naprav.

8. Banke in kompanija

Še posebej prihod NLB Pay in s tem možnost plačevanja s telefonom je kar vznemirila tehnonavdušence. Pa tudi članek z informacijami, da si v bližnji prihodnosti lahko obetamo še Apple Pay in Garmin Pay.

7. Televizorji

Vedno zanimajo bralce, zato se trudimo, da si jih lahko ogledamo kar največ. Je pa to logistično veliko težje kot s telefoni ali prenosniki. Vseeno smo bili kar uspešni in nekaj testov je še na poti v januarju ali februarju.

6. Samsungovi telefoni

Malo so se umaknili kitajskim izzivalcem, še vedno pa privlačijo klike.

5. Prihod Xiaomija

Že pri najbolj branih testih sta bila dva izdelka tega kitajskega proizvajalca. Napoved, da bodo njegovi telefoni uradno naprodaj pri operaterjih in trgovcih, pa je bila sploh ena bolj priljubljenih poletnih tem na Tehnozvezdju.

4. Operaterske zadeve

Vedno vas zanima naše mnenje o operaterskih novostih, letos sta bili med njimi televiziji NEO in EON. Pa tudi če pišemo o tem, kaj se nam pri ravnanju telekomunikacijskih ponudnikov zdi narobe, je odziva veliko.

3. Google

Preveč smo prežeti s storitvami te ponudnika, da ne bi prebrali novic iz teh logov.

2. Navidezni pomočniki

V resnici članki o tej temi niso bili med bolj priljubljenimi, razen enega, ki je iz kdo ve kakšnih razlogov splezal skoraj na vrh statistike. Ob tem, da smo ga objavili prejšnji teden.

1 . Huawei Mate 20 Pro

Telefon, ki je požel z naskokom največ zanimanja. Po eni strani razumljivo, ker se Huawei prvič lahko pohvali, da je pred konkurenco, po drugi strani pa je ta interes zagotovo tudi marketinško spodbujen.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Presenečenja

In za konec še nekaj člankov, ki so se presenetljivo »dobro prijeli«:

Avtor Tehnozvezdje
mm
Prispevek je skupno delo uredništva oz. več avtorjev, zato se ne da podpisati enega posameznika.
Tehnozvezdje - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.