Naj cene tehničnih izdelkov (6. 6. 2024)
Matjaž Ropret 6. junija 2024 ob 17:45

Tehnozvezdje že od začetka obstoja išče najboljše ponudbe v spletnih trgovinah, ker kaj boljšega, kot nakup kakovostnega prenosnika, telefona, zvočnika, konzole ali katere koli druge naprave za nižjo ceno od pričakovane. Zato smo se odločili, da odpremo članek, namenjen točno temu, in ga redno osvežujemo. Doslej smo namreč tovrstne članke objavljali zgolj občasno, denimo v obdobju črnega petka, vmes pa še kaj na Twitterju oz. X-u. Tam bomo še naprej opozarjali na najboljše kupčije, vendar pa tule najdete celoten pregled vsega, kar smo odkrili, vključno s krajšimi opisi.

Pri nekaterih vaših nakupih, denimo na Amazonu, dobimo majhno provizijo, vendar bomo objavljali tudi tisto, kar bomo našli drugod. Kajti namen je pomagati pri nakupih.

Polnilniki

Anker Nano 20 W10 evrov Idealen majhen napajalnik za iPhone in še kakšen drug telefon, ki ne podpira zelo hitrega polnjenja. Na voljo je v več barvah, da ga lahko celo uskladiš s telefonom in kablom.

Ugreen Nexode 65W30 evrov Univerzalni polnilnik z dvema izhodoma USB-C in enim USB-A. Lahko polni prenosnik in zelo hiro tudi mnoge telefone, kljub temu je majhen in lahek in zato idealen tudi za potovanja, saj ga ni težav skupaj s kabli imeti v nahrbtniku.

Avdio oprema

Sonos Move 2370 evrov Ta čas najbolj vsestranski povezani zvočnik Sonos. Poleg klasičnega delovanja čez aplikacijo (ta je resda ta čas nekoliko okrnjena, saj po prenovi šele vračajo odvzete funkcionalnosti), ponuja še bluetooth (baterija zadošča za približno deset ur delovanja) in s prilagojevalnikom na USB-C še priklop zunanjega predvajalnika.

Sonos Era 100220 evrov Zvočno zelo podoben kot zgornji, vendar manjši, ker nima baterije, in brez bluetootha. Za tako ceno najbrž ni boljšega povezanega zvočnika. (naš test)

Tronsmart T729 evrov s kodo GKBTST7 Zelo soliden »valjasti,« vodoodporen zvočnik bluetooth, ki ga z omenjeno kodo dobite 15 evrov ceneje.

Tronsmart Bang59 evrov s kodo BANG60 Velik in močan zvočnik, primeren za vrtne zabave.

Pametni telefoni

Google Pixel 8 (256 GB)- 659 evrov V tujini zelo čislan telefon, pol Googlovih funkcionalnosti in z zelo naprednim fotografskih delom. Tudi večina ostalih lastnosti je glede na ceno v tej akciji na visokem nivoju, poleg tega obljublja vsaj pet let posodobitev operacijskega sistema in varnostnih popravkov.

Google Pixel 7a (128 GB) – 379 evrov Model za tiste, ki si želijo majhen telefon z dobrim zaslonom in kamero.

Pametne ure

Garmin Venu 3399 evrov Venu 3 je verjetno Garminova najbolj vsestranska ura, saj združuje večino funkcionalnosti modela Forerunner 265 in bolj šik oblikovanje, primerno za vse priložnosti. Izhodiščna cena je 500 evri previsoka, a znižanje za stotaka je že precej boljša ponudba.

Računalniška oprema

Lenovo Yoga Pro 7979 evrov Zmogljiv prenosnik s 14,5-palčnim zaslonom QHD. Opremljen je s procesorjem AMD Ryzen 7 7840HS, grafičnim delom Radeon 780M, 32 GB delovnega pomnilnika in 1 TB diska SSD.

Asus Vivobook 15349 evrov Prenosnik s 15,6-palčnim zaslonom, procesorjem Core i3-1215U, 8 GB pomnilnika in 512 GB diska SSD.

Corsair MP600 Mini 1TB80 evrov Disk m.2 NVMe velikosti 2230, kakršne sprejemajo prenosne igralne konzole (Steamdeck, Asus ROG Ally) ali naprave Microsoft Surface. Hitrost branja in pisanja je zelo spodobnih 4.800 MB/s.

Oprema za dom in vrt

Jimmy JV85249 evrov Pokončni sesalnik in pomivalnik tal

Fossibot F800289 evrov Prenosna polnilna postaja s kapaciteto baterije 512 Wh (vrste LFP), najvišjo izhodno močjo 800 W in vhodno za polnjenje iz sončnih celic 200 W. Poleg vtičnice šuko in ima tri priključke USB-C, od katerih eden zmore polniti prenosnike, telefone in druge naprave z močjo 100 W.

Električna kolesa

Engwe P1649 evrov Zložljivo električno kolo z 20-palčnimi gumami. Motor z 250 W moči pomaga do hitrosti 25 km/h, baterija s kapaciteto 468 Wh pa zagotavlja do 100 km asistence kolesarju. Kolo ima sedem prestav in integriran »števec,« cena pa je promocijska in kupec dobi še nekaj dodatkov, kot sta torba za pospravljanje kolesa (denimo v prtljažniku) in manjša torba za na krmilo.

Foto in video oprema

Gopro Hero 12 Black293 evrov

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja