Naj bodo fotografije videti boljše zaradi teh preprostih trikov
PR 25. februarja 2020 ob 11:19

Pametni telefoni in družbena omrežja so dvignili fotografijo na novo raven, saj so omogočili vsem, ne le peščici profesionalnim fotografom, posneti kakovostno fotografijo in jo deliti z milijoni uporabnikov. Čisto vsako pa lahko še dodatno izboljšate z zmogljivimi filtri.

Na voljo imate veliko filtrov, saj so ti vgrajeni v fotografske aplikacije, aplikacije družbenih omrežij in namenske za obdelavo fotografij. Zato vam prinašamo seznam najbolj popularnih oziroma v nekaterih primerih kar orodji za obdelavo fotografij.

Razumeti drsnike

Nekateri filtri imajo en sam že nastavljen učinek, s katerih spremenijo fotografijo, pri drugih pa te lahko spreminjamo s pomočjo drsnikov na zaslonu.

Svetilnost – Premikanje drsnika spremeni svetilnost fotografije, jo naredite temnejšo ali svetlejšo. Kadar svetlobne razmere med fotografiranjem niso bile optimalne, lahko poudarite ali skrijete podrobnosti v svetlih ali temnih delih fotografije.

Kontrast – S filtrom vplivate na razlike med svetlimi in temnimi deli. Spremembe so narejene na ravni pik fotografije, večje so razlike med njimi, višje je kontrastno razmerje.

Nasičenost barv – Filter ojača, ali oslabi barve, ne glede kako žive so.

Ostrina – Ne popravi zamegljene fotografije, lahko pa dosežete, da nekateri deli izstopajo. Zdeli se bodo namreč bolj ostri.

Sence/Osvetljeni deli – Na isto vižo sta na voljo dva drsnika. Z enim vplivamo na senčna področja, do katerih svetloba ni prodrla. Osvetljeni deli pa so ravno nasprotje. Ustvari jih intenzivna osvetlitev zaradi različnega odboja svetlobe.

Zrnata fotografija – Filter imajo še posebej radi fotografi stare šole, saj daje fotografiji starinski oziroma slog analognih fotoaparatov. V prvi vrsti uporaben za umetniško izražanje.

Črno-bela fotografija

Čeprav živimo v barvah in jih imamo radi, je sprememba barvne v črno-belo fotografijo lahko dobra ideja. Prizor bo imel zato pridih starinskosti, do večjega izraza pa pridejo teksture, oblike in kontrasti. Urejevalnik fotografij na pametnih telefonih Huawei imate na voljo osem možnosti pretvorbe: Mono, Trk, ND, Sveža, Natančno, Ostra, Zrnata in Slojevita.

Senčenje

Omogoča preprosto dodajanja učinka fotografiranja ob mraku, zori ali dodajanje temnih pasov, ki sledijo robom slike (sij).

Nostalgija

V tej kategoriji urejevalnika fotografij Huawei pa se skriva več filtrov, ki jim lahko sami nastavite stopnjo vplivanja. Eden najbolj znanih in priljubljenih je filter Valencia, ki na fotografijo doda rumene odtenke, zato je ta videti, kot bi jo posnel fotograf na začetku 20. stoletja.

Najprej pa potrebujete kakovostno fotografijo

Odlično orodje navdušenca nad družbeni omrežji so pametni telefoni Huawei nova 5T, Huawei P smart Z ali Huawei P smart Pro. Imajo najboljšo fotografsko tehnologijo v svojih razredih, poleg tega pa premorejo še veliko inteligence, ki uporabniku pomaga posneti kakovostne fotografije. Kot odličen dodatek pa ne smete spregledati brezžičnih slušalk FreeBuds 3, ki so na voljo tudi v rdeči barvi.

Dvojni sistem zadnjih kamer telefona Huawei P smart Z ima glavno s tipalom ločljivosti 16 milijonov svetlobnih pik in podporno z dvema milijonoma, ki skrbi za segmentacijo globine na fotografiji in s tem prikaz avtentičnega učinka zameglitve ozadja (t. i. učinek bokeh). Objektiv glavne kamere zajame več svetlobnih fotonov in izboljšuje jasnost fotografije, na kateri je tudi več podrobnosti.

Pametni telefon Huawei nova 5T ima zadaj štiri kamere. Glavno s tipalom ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik dopolnjujejo kamera z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih pik in ultra širokokotnim objektivom ter še dve z ločljivostjo dveh milijonov slikovnih pik. Ena za podatke o globini posnetka in druga za bližinsko (makro) fotografijo.

Veliko fotografskega užitka pa vam bo nudil tudi pametni telefon Huawei P smart Pro, saj delovanje zadnje kamere z 48-milijonskim tipalom tudi podpira umetna inteligenca. Kamera z ultra širokim objektivom in tipalom ločljivosti 8 milijonov slikovnih pik nudi 120° vidni kot, kar je skoraj dvakrat več od kota običajnih kamer (78°). Tretja kamera ločljivosti 2 milijona pik pa poskrbi za zajem podatkov o globini posnetka, ki pridejo še posebej prav pri učinku zamegljenega ozadja.

Več o omenjenih modelih pametnih telefonov najdete na povezavah:

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja