Nadvse boste veseli te možnosti (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 18. januarja 2023 ob 06:24

Prvo letošnjo težko pričakovano serijo »The last of us« lahko s slovenskimi podnapisi spremljate na programu HBO, pretočni storitvi HBO Max in naročniki Telemacha v razdelku HBO OD njihovega video kluba!

Po eni strani je cel kup storitev pretočnega videa povečalo ponudbo serij in filmov, toda po drugi, kot je pogosto, ko gre za digitalne novosti, znižalo kakovost. Samoumevno pravilo o poslovenjenju pred predvajanjem, tam ne velja. In čeprav marsikomu znanje angleščine ne dela težav, je vsekakor udobnejše spremljati sinhronizirane ali s podnapisi opremljene vsebine. Redko kdaj se zgodi, a ko se, sem toliko bolj zadovoljen, da so poslovenjene epizode praktično na voljo istočasno kot drugje po svetu. Če gre za težko pričakovano serijo, kakršna Zadnji izmed nas (The last of us) zagotovo je, toliko boljše.

Prva sezona serije, posnete po nadvse priljubljeni igri, prinaša devet vznemirljivih epizod in se odvija 20 let po padcu sodobne civilizacije. Prekaljenega Joela (Pedro Pascal), enega od preživelih, najamejo, da bi 14-letno Ellie (Bella Ramsay) pretihotapil iz zatiralskega območja karantene. Kar se začne kot neobvezujoča zadolžitev, se kmalu sprevrže v surovo, srce parajoče potovanje, saj morata prečkati vso državo, in za preživetje sta odvisna drug od drugega. Pri tem pa morata preživeti brutalne okoliščine in neusmiljene morilce.

IMDb ocena: 9,6 (trenutno)

V razdelku Cinestar Premiere Plus je na voljo Vesela pošastna družina 2, nadaljevanje velike animirane uspešnice iz leta 2017, ki je tudi priredba knjižne uspešnice z emmyjem nagrajenega avtorja Davida Safierja. Da bi rešili Jago babo in Renfielda iz krempljev lovca na pošasti, se člani družine Wishbone ponovno spremenijo v vampirja, Frankensteinovo pošast, mumijo in volkodlaka. Skupaj s svojimi tremi hišnimi ljubljenčki družina pošasti znova potuje po svetu, da bi rešila svoje prijatelje, navezala nova poznanstva s pošastmi in končno spoznala, da nihče ni popoln.

IMDb ocena: 4,8

Ljubitelji vohunsko kriminalnih serij boste tudi ta mesece z veseljem skočili v razdelek Pickbox in uživali v seriji Strogo zaupno Ipcress! Medtem ko divja hladna vojna, se Harry Palmer, nekdanji tihotapec, ki je neprostovoljno postal vohun, znajde v središču nevarne tajne misije, v kateri mora uporabiti svoje zveze, da bi našel pogrešanega britanskega jedrskega znanstvenika.

IMDb ocena: 7,3

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja