Nadnaravne sposobnosti, poželenje in maščevanje (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 7. aprila 2021 ob 06:11

Aprila lahko v Telemachovem video klubu uživate v prigodah viktorijanskih žensk z nadnaravnimi močmi, besnimi tičkami ali v psihološkem trilerju z Russellom Crowom.

Začetek leta nam je postregel z možnostjo ogleda filmskih uspešnic v udobju doma, kar je bilo pred letom nekaj nedojemljivega. Si predstavljate, da bi filmsko uspešnico Snyderjevo ligo pravičnih takrat gledali drugje kot v kino dvorani? Kaj storiti, ko začne zaradi pretiranega sedenja med skoraj štiriurnim filmom boleti zadnja plat, pritisne na potrebo in zmanjka pokovke? Predvajanja zaradi vaših »sebičnih« potreb zagotovo ne bi zaustavili. Tako pa ste v njem uživali na domačem kavču in se lahko v vsakem trenutku sprehodili do sosednje sobe, kamor gre še Cesar peš. Vsaj tisti, ki ste preko Telemacha ali na drug način naročeni na HBO-jevo storitev pretočnega videa. Se splača, kajti podobnih premier zna biti letos še kar nekaj.

Od 12. aprila bo sočasno kot drugod v katalogu HBO OD Telemachovega video kluba na voljo nova serija Nemogoče (The Nevers). Epska znanstvenofantastična drama o tolpi viktorijanskih žensk, ki se med soočanjem s svojimi nadnaravnimi močmi in neusmiljenimi sovražniki znajdejo na misiji, ki lahko spremeni svet. Izmišljena zgodba je postavljena v zadnje leto vladanja legendarne kraljice Viktorije.

Originalna HBOjeva serija je posneta izredno kakovostno in predvsem lepo prikazuje temačen svet Londona v tistem času. Ljubiteljem kombinacije znanstvene fantastike, nadnaravnih sposobnosti in preteklosti bo zato všeč, čeprav se ne morem znebiti občutka, da so avtorji vzor našli v vsebinsko podobni seriji Penny Dreadful!

Nenavadna dramska serija Tičke (Little Birds) iz leta 2020, od prejšnjega tedna jo najdete v katalogu Pickbox Now, bo zadostila drugačnim okusom. Navdihnila jo je zbirka erotičnih kratkih zgodb pisateljice Anais Nin iz leta 1979. V šestih epizodah boste lahko spremljali zgodbe o ljubezenskih željah in poželenjih ter osebne drame z elementi politične spletke.

Dogajanje je postavljena v maroško mesto Tanger leta 1955 – eni zadnjih postojank kolonialne dekadence, kar na več načinov prestavlja kulturni šok za mlado Američanko Lucy Savage (Juno Temple). Želi si življenje brez družbenih omejitev, zato se poda na bolečo, vendar nujno pot, da bi dosegla neodvisnost.

Ocena IMDb: 5,9

Priporočilo: Primerno za starejše od 16 let.

Konec meseca vam Telemach pripravlja še eno presenečenje. Od 26. aprila boste v katalogu CineStar Premiere Plus našli eksplozivni psihološki triler Besen (Unhinged) z oskarjevcem Russellom Crowom v glavni vlogi.

Običajna pot na delo se za Rachel (Caren Pistorius) spremeni v moro, ko v prometnem zastoju naleti na tujca in se z njim zaplete v spor. Razočaran nad življenjem, psihično nestabilen in nasilni Tom Cooper (Russell Crowe) se odloči za maščevanje. Začne jo zalezovati po vsem mestu v želji, da bi ubil njo in vse njej najbližje.

Ocena IMDb: 6

Priporočilo: Primerno za starejše od 16 let.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja