Na test je prispel Oneplus 5T – odpiramo škatlo
Matjaž Ropret 5. januarja 2018 ob 19:12

Pisal sem že o tem, da se je izbira telefonov pri slovenskih operaterjih precej skrčila, da sceno bolj ali manj obvladujejo le še trije igralci. Zato je prava osvežitev, kadar mimo pride še kakšen model, ki ne nosi oznake Apple, Huawei ali Samsung (pa še LG in Sony). Pred časom sem tako preizkusil Xiaomijevega Mi A1, prav te dni testiram še premijski model te znamke Mi Mix 2, toda tokrat je čas za starega znanca. Oneplus je znamka, ki se kar pogosto pojavlja na Tehnozvezdju, test njihove trojke je še vedno eden najbolj branih na naši strani. Ker smo potem 3T in petico izpustili, sem se zelo razveselil možnost, da si ogledam novega 5T z “brezrobim” šestpalčnim zaslonom v slogu še kakšnega drugega izzivalca.

Telefon vsekakor naredi dober prvi vtis. Zaslon izgleda zelo lep, ker je OLED barve kar skočijo v oči. Mogoče bo treba še malo prilagoditi nastavitve. Na pogled je malo podoben Huaweiju Mate 10 Pro, vsaj koncept je popolnoma enak, edino zaobljenost ohišja je malo večja. In tu je ohišje popolnoma kovinsko, ni stekla na zadnji strani. Ob strani je še vedno zelo priročna tipka za utišanje zvonjenja in obvestil. Zadaj pa je dvojni fotoaparat, ki je tokrat tudi malo bolj v Huaweijevem slogu, ne Applovem. Kar pomeni, da ni različnih goriščnic (četudi v aplikaciji za fotografiranje še vedno ostaja preklop med običajnim in približanim pogledom, treba bo še ugotoviti, kako to deluje), ampak sta dve tipali, eno za dobro, drugo za slabo svetlobo.

Kot vedno doslej Android na Oneplusu izgleda zelo lepo in tudi precej blizu čistemu Googlovemu. Nameščena je še različica 7.1.1, tudi z najnovejšo nadgradnjo se to ni spremenilo. Je pa varnostni popravek decembrski, torej že zelo blizu temu, ki menda odpravlja veliko ranljivost procesorjev. Prvi vtisi so več kot pozitivni, zdaj pa sledi primerjanje zaslonov, fotoaparata, delovanja in vsega ostalega z omenjenima tekmecema in ostalimi. Zdi se, da se utegnil Oneplus 5T s svojo ceno (okrog 500 evrov) boriti za primat najbolj priporočljivega nakupa med zmogljivimi telefoni.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja