Na hitro nekaj nakupnih predlogov (april 2019)
Matjaž Ropret 17. aprila 2019 ob 13:44

Kadar najdemo dovolj zanimivih izdelkov v akciji, je čas za kakšna priporočila, kajti dobri priložnosti in popustov ne gre zamuditi. Zato smo tukaj zbrali nekaj izdelkov, ki se nam trenutno zdi zanimivi.

Znižana je trojica zvočnikov bluetooth znamke Ultimate Ears, ki konstantno dobivajo dobre ocene tako za kakovost zvoka kot za izdelavo. odel WonderBoom, ki je na voljo za 55 evrov, je majhen in trpežen, s priročno kljukico, da ga je mogoče kam obesiti, zvok pa je tudi menda zelo soliden. Boom 2, ki ga lahko dobiš za 70 evrov, je sicer model prejšnje generacije, a še vedno ni za odpis, je pa glasnejši in tudi zvočno boljši kot WonderBoom, Medtem ko je Megablast že zelo glasen in ima “vgrajeno” Amazonovo pomočnico Alexo, zdaj pa je znižan na 145 evrov.

Gearbest Oneplus 6T 128 GB Midnight Black
Oneplus 6T 128 GB Midnight Black

Čez približno en mesec prihaja Oneplus 7, zato je zdaj primeren čas za nakup poslavljajočega se modela. Oneplus 6T je še vedno zelo dober telefon, v različici z 8 GB pomnilnika in 128 GB shrambe z matirano črno zadnjo stranjo, ki ima redno ceno 579 evrov, pa ga lahko zdaj dobiš za 450 evrov. Način pošiljanja Priority line pa poskrbi, da ni dodatnih stroškov ob “uvozu”.

Gearbest Brezžični polnilnik za v avto
Brezžični polnilnik za v avto

Brezžično polnjenje telefonov je v razcvetu in tudi avti dobivajo možnost takega početja. Toda večina nas še nekaj časa ne bo imela tako opremljenega avta, lahko pa si kupimo takle nosilec za 11 evrov. Med drugim je vanj mogoče speljati tudi kabel USB-C.

Gearbest Pretvorniki v USB-C
Pretvorniki v USB-C

Verjetno se marsikomu doma še valja veliko kablov microUSB, ki pa za polnjenje novih telefonov s priključkom USB-C niso primerni. V takem primeru so lahko rešitev tovrstni prilagojevalniki, ki jih daš na kabel in tam pustiš. Komplet štirih stane vsega dva evra.

Gearbest Slušalke i13 TWS
Slušalke i13 TWS

Med kopico kitajskih kopij Applovih popolnoma brezžičnih slušalk AirPods je tale trenutno ena cenejših in potencialno najbolj zanimivih za preizkus, če se morda za bistveno manj denarja da dobiti nekaj uporabnega. Slašalke namreč skupaj s poštnino stanejo 21 evrov. Zadeva podpira bluetooth 5.0, kako dobro se obnese v praksi, pa bomo lahko povedali čez kakšen teden, ko prispe naš testni primerek.

V zadnjem času vidimo razmah zunanjih baterij, ki ponujajo tudi brezžično polnjenje naprav (po standardu Qi, ki pa podpirajo vsi telefoni). Nekatere, denimo tole, pa je mogoče celo polniti brezžično, čeprav je to malo brez pomena, ker gre počasi. Konkretna baterija ima kapaciteto 10.000 mAh, stane pa 30 evrov.

Gearbest Xiaomi Mi A2 64 GB
Xiaomi Mi A2 64 GB

Težko najdeš boljši telefon za 153 evrov. Skoraj čisti Android, brez proizvajalčeve preobleke in navlake, je še dodaten plus.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja