Na domače zaslone prihaja Čudežna ženska iz leta 1984 (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 5. maja 2021 ob 06:47

Čudeži amazonske princese niso edino, kar se vam splača v maju poiskati v Telemachovem Video klubu. Vzemite si čas še za serijo Zločin in filmsko uspešnico V pričakovanju barbarov!

Nikdar dobri filmi in serije niso v takšni naglici iskali poti do video klubov telekomunikacijskih operaterjev kot v koronski dobi. Razumljivo. Kini so zaprti in ako želiš doseči gledalca, potem so storitve pretočnega videa, takšne in drugačne, (skoraj) edini način. Smeje pa se tudi operaterjem. Namreč storitev, ki je bila še do nedavnega boljo manj zanimiva, pridobiva veljavo. Meseca maja vam zato predlagamo naslednje televizijske vsebine.

Od 11. maja bo v katalogu HBO Go na voljo nadaljevanje uspešnice iz leta 2017, Čudežna ženska 1984 (2020). Dolos, bog laži, prevar in tako naprej, nekakšen grški ekvivalent skandinavskemu Lokiju, nekoč davno tega izdela sanjski kamen (Dreamstone), ki komur ga drži izpolni vsako še tako noro žejo. Kajpada nikoli ni tako preprosto, saj obenem nekaj vzame, zdravje, človeškost ali kaj drugega in je zato povzročil propad številnih civilizacij. Ne, da bi to vedela, Diana (al Gadot) med držanjem kamna pomisli na svojo edino ljubezen Steva Trevorja (Chris Pine), ki je v filmski adaptaciji stripovskih predlog junaško padel v prvi svetovni vojni. Času, ko je čudežna ženska prišla v naš svet, kar smo spoznali v prvem filmu. Naključno se želja izpolni še Barbari Ann Minervi (Kristen Wiig), ki postopoma postane Cheetah – ultimativna plenilka in ena največjih sovražnic Diane, predno ga ukrade Maxwell Lord (Pedro Pascal).

Ocena IMDb: 5,4

Priporočilo: Za starejše od 13 let (PG-13)

Ljubitelji kriminalnih televizijskih serij, ki več dajo na dedukcijo, kot na genialne in popolnoma neresnične prebliske likov v tovrstnih ameriških umotvorih, je od 1. maja v katalogu Pickbox Now na voljo nordijska serija The Killing (Zločin, 2007-2012). Tisto, po čemer izstopa kot odlična nordijska serija, so nepričakovani preobrati, zanimive zgodbe, ki se raztezajo skozi vso sezono, in temno vzdušje. Poleg tega je požela pohvale, ker daje enako težo družinskim zgodbam umorjenih žrtev kot tudi vplivu samega zločina v policijskih krogih. Zgodbo spremljamo v Köbenhavnu. Vrti se okrog detektivke Sare Lund (Sofie Gråbøl). Vsaka sezona predstavi nove primere zločinov, ki se dogajajo vsak dan, vsaka epizoda pa pokriva novo 24-urno preiskavo.

Ocena IMDb: 8,4

Priporočilo: Za starejše od 17 let

Uspešnico V pričakovanju barbarov (Waiting for the Barbarians – 2019), posneto po romanu nobelovca Johna Maxwella Coetzeeja, si od 24. maja lahko ogledate v katalogu Cinestar Premiere Plus. Sodnik (Mark Rylance), administrator izoliranega obmejnega naselja na meji neimenovanega cesarstva se veseli mirne upokojitve, dokler ne prispe polkovnik Joll (Johnny Depp), čigar naloga je poročanje o delovanju »barbarov« in o varnostni situaciji na meji. Joll, sadist, izvaja kruta zaslišanja in mučenje domorodcev, da bi opravičil načrtovano operacijo preganjanja domorodcev še višje v hribe. Ravnanje polkovnika in njegovega enako krutega namestnika ter mučenje mlade ženske, s katero je Sodnik v zvezi, privedejo Magistrata do krize vesti in donkihotskega dejanja upora.

Ocena IMDb: 5,9

Priporočilo: Za starejše od 17 let

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.