Motorola Defy bo morda končno soliden robustnež
Matjaž Ropret 19. junija 2021 ob 16:59

Takoj po tem, ko sem potarnal nad tehnološko zastarelostjo robustnih telefonov, je sledila predstavitev Motorole Defy. Na prvi poglede zagotovo precej modernejšega izgleda od večine tovrstnih izdelkov, pa tudi nekaj boljše po specifikacijah. Pričakujemo jo tudi v Sloveniji.

Defy je prvi rezultat novega partnerstva med Motorolo, znamko v lasti kitajskega Lenova, in britanskim podjetjem Bullitt Group. To je znano po robustnih telefonih, ki jih razvija in izdeluje za znamke Cat, Land Rover in JCB. V prihodnje naj bi videli še druge robustne Motorole, za katere so v Lenovu očitno presodili, da nimajo dovolj izkušenj, a so lahko zanimiva prodajna priložnost.

Tokrat so kot tehnološko osnovo vzeli lanski telefon Moto G9 Play, kar pomeni procesor Snapdragon 662, ki je nekje na vrhu spodnjega zmogljivostnega razreda, pomnilniško kombinacijo 4/64 GB, glavni objektiv fotoaparata z 48 milijoni pik, 6,5-palčni zaslon HD+ in baterijo s kapaciteto 5000 mAh. Razlike so predvsem v ohišju, zaščitnih elementih in vsem, kar pripomore k trpežnosti in vzdržljivosti.

Čez zaslon je tako steklo Gorilla Glass Victus, ki smo ga doslej videli le pri najdražjih (nerobustnih) telefonih, denimo Galaxyju S21 Ultra. Ohišje trdijo, da je izjemno rigidno in dvakrat zatesnjeno, saj so ga sestavili, kot bi dve škatli vstavili drugo v drugo. Telefon ima certifikat pred vdorom vode in prahu IP68 in je testiran na temperaturne vplive, vlago, vibracije, padce, umivanje s čistili, sol in druga elektroniki neprijazna sredstva. Steklo naj bi bilo odporno proti praskam, reč pa lahko preživi padec na trdna tla s skoraj dveh metrov.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Za razliko od večino podobnih ima lično zunanjo obliko, v levi spodnji kot je mogoče namestiti zapestni trak za držanje. Nekoč so tako možnost ponujali mnogi telefoni, potem pa je povsem izginila. Defy bo lahko ali povsem črn ali z dodatki zelene, kar definitivno izpade bolj zanimivo. Naprodaj naj bi bil za 329 evrov.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja