Monitor Huawei MateView na voljo v Sloveniji
PR 20. avgusta 2021 ob 08:45

Minimalistično oblikovani monitor Huawei MateView je po priporočeni maloprodajni ceni 699 € že na voljo v izbranih slovenskih trgovinah. 

MateView, ki ga je Huawei predstavil v začetku junija, je samostojni računalniški monitor z 28,2-palčnim (71,6-centimetrskim) zaslonom razmerja 3:2 in ločljivostjo 3840 x 2560 pik (4K). Monitor podpira 98 odstotkov barvnega spektra DCI-P3 in 100 odstotkov sRGB, z natančnostjo barv ΔE <2 v načinu DCI-P3 oziroma ΔE <1 v načinu sRGB.

Prijazen do uporabnikovih oči

Novi monitor zadostuje zahtevam certifikata VESA Display HDR 400, kar praktično pomeni, da uporabnik brez pretiranega napenjanja oči opazi podrobnosti skrite na temnejših področjih prikazane slike. Poleg tega zaslon, tako kot mnoge druge naprave podjetja Huawei, izredno učinkovito filtrira očem škodljivo modro svetlobo, kar potrjuje certifikat organizacije TÜV Rheinland.

Odlična ergonomija rabe

Zaslon je nameščen na stojalu edinstvene oblike, saj je Huawei kot prvi v industriji uporabil integriran, po višini nastavljiv nosilec, ki harmonično združuje zvočnik in vmesnike. Zasnova omogoča tanjši zaslon in minimalno debelino robov, zato monitor odlikuje impresivno 94-odstotno razmerje med zaslonom in telesom naprave. Poleg tega tečaj iz nerjavečega jekla, ki povezuje ploščo s stojalom, omogoča preprosto prilagajanje optimalne višine in nagiba že z enim samim prstom. 

Monitor minimalističnega videza se prav tako ponaša še z drugimi edinstvenimi oblikovalskimi elementi, vključno z intuitivno, na dotik občutljivo površino (Smart Bar) in prepoznavanjem potez. S tem je na voljo povsem nov način interakcije z zaslonskim menijem (OSD) za prilagajanje nastavitev slike in glasnosti zvočnika.

Celovite možnosti povezovanja

Huawei se ni izneveril želji izdelati najboljšo napravo, kot jo omogoča trenutni tehnološki razvoj. Huawei MateView namreč poleg povezave s kablom omogoča tudi brezžično povezavo pametnih telefonov ter prenosnih in tabličnih računalnikov. S tem so iz delovne površine umaknjeni odvečni kabli in morebitni pretvorniki ter je omogočeno učinkovitejše delo na velikem zaslonu. 

Sicer se lahko monitor pohvali z bogatim naborom raznovrstnih priključkov. Na voljo sta po dva vhoda USB tipa C in tipa A ter po en priključek HDMI, mini DisplayPort in 3.5 mm avdio. Tako lahko tudi dodatne naprave, kot sta miška in tipkovnica, priključite neposredno na monitor Huawei MateView dovolj je le, da je prenosni ali tablični računalnik oziroma pametni telefon preko USB-C povezan z monitorjem.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja