Mobilni hit poletja?
Matjaž Ropret 29. maja 2018 ob 09:57

Konkurenci pač ne gre puščati zadnje besede. Še manj pa uporabnikov. Zato je povsem pričakovano na zadnje poteze Telekoma z Izijem, Hoferja in še katerega od operaterjev odgovoril A1 s svojim Bobom. Za osem evrov je ponudil paket Hit Bob v upanju, da se je preračunavanje razmerja med ceno in količinami izšlo še za odtenek bolje kor pri ostalih.

Paket Hit Bob za omenjeno ceno vključuje po dva tisoč minut v vsa omrežja in kratkih sporočil in pet gigabajtov prenosa podatkov. Enako kot pri operaterju HoT so mms-i plačljivi posebej, za razliko od konkurenta pa je mogoče minute izkoriščati po celotni Evropski uniji. Vendar se mora uporabnik registrirati oz. dokazati, da ima “trajne vezi” s Slovenijo. Ne more nekdo kupiti vreče kartic SIM in jih vstaviti v napravo, prek katere bo minute veselo porabljal nekje drugje. Zaradi malenkost višje cene kot pri osnovnih tarifah HoT-a in Telemacha je tudi megabajtov brez doplačila znotraj EU malce več. Dodaten megabajt stane 7,32 evrov, kot povsod. Izijev začetni paket pa doma ponuja konkretno manj internetnih užitkov, saj ima vključen samo en gigabajt. Hitrost prenosa podatkov je 40 megabitov na sekundo v smeri proti uporabniku in 5 mbs v smeri proti omrežju.

A1, takrat še Simobil, je »nizkocenovno« znamko Bob uvedel po vzoru matičnega avstrijskega A1. Na začetku so nekaj časa narekovali tempo v tem cenovnem razredu, zdaj pa to linijo uporabljajo predvsem za odzivanje na konkurenco. In tu ponujajo tisto, česar v redni ponudbi A1 nočejo, da je ne bi razvrednotili. Trenutna borba je zaradi zadnjih potez ostalih operaterjev huda in tako je Hit Bob poskus ponuditi paket, ki ponuja kar največ za najnižjo možno ceno. Prednost pred ostalimi poceni ponudniki je v možnosti naročniškega plačevanja storitev, čeprav je novi paket na voljo tudi predplačnikom. Bob sicer ni tako digitalen in prijazen kot HoT, vendar zaradi naročnine odpade precejšen del tega, kar uporabniki HoT-a urejajo v aplikaciji. Vseeno pa se mi zdi, da Bob ostaja zanimiv predvsem za manj zahtevne uporabnike mobilne telefonije.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.