Microsoftova cona v Big bangu je zaživela, rabi pa še nekaj nadgradnje
Matjaž Ropret 1. junija 2017 ob 14:13

V trgovini Big bang v ljubljanskem BTC-ju (veliki, ne tisti v Cityparku) so danes odprli napovedani Microsoftov kotiček. Tam bodo bolj pregledno razstavljeni računalniki s sistemom Windows, dodatna oprema zanje in programska oprema. Med drugimi tudi kakšen izdelek z oznako Surface, seveda pa so naprodaj PC-ji različnih proizvajalcev.

Direktor Big banga Aleš Ponikvar je poudaril, da so pripravili novo nakupovalno izkušnjo. Ne samo zato, ker bo kupec lahko videl in primerjal različne računalnike – to lahko v osnovi  počne v vsaki trgovini, samo malo manj izborno je vse skupaj –, ampak še bolj zato, ker mu bodo svetovali in pomagali pred nakupom in tudi potem ob uporabi novega PC-ja.

Tudi predstavniki Microsofta so govorili o tem, da je to ena lepših predstavitev naprav z Windows 10 v Evropi. Težko zanikajo vsaj malenkostno zgledovanje po Applu. Zagotovo pa je pridobitev to, da so prenosniki smiselno razporejeni po cenovnih skupinah in po namembnosti (ultralahki, igričarski, vrtljivi, …).

Naprodaj je tudi Surface Pro 4, po zagotovilih Microsoftovih ljudi pa kasneje prihajajo še drugi modeli s tem imenom. Upamo, da to pomeni nedavno predstavljena Surface Laptop in novi Surface Pro. Kajti kotiček Windows, ki ga sponzorira Microsoft, brez njegovih naprav – te naj bi bile referenca za izkušnjo z Windows 10 – res nima pravega smisla. Ponudbo pa bodo morali izboljšati tudi druge znamke, kajti to, da so na prominentnih mestih prenosniki, ki so dobesedno dve generaciji zadaj in se prodajajo po skoraj enaki ceni kot ob prihodu na trg, tudi ni nikomur v čast.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja