Matjaževih in Marjanovih 180 (5. del): Neo, Eon, oné
Matjaž Ropret 15. decembra 2018 ob 07:30

Ne bom zabavljal nad imenom Telekomove prenovljene televizijske storitve Neo, ne morem pa mimo dejstva, da ga sestavljajo iste tri črke kot storitev najhujšega konkurenta na tem področju. Mogoče bo tretji ponudnik predstavil Oné in bo tako na en mah ubil tako slovensko kot angleško poimenovanje, pa še skladalo se bo z njegovo znamko, ki tudi vsebuje enico.

Kakor koli, o Neu je Marjan pisal včeraj, danes pa ga predstavljava še skozi video. Gledanje televizije je vsekakor z njim malo drugačno. Če sem bolj natančen. Iskanje in izbiranje tega, kaj bi gledal. Ni več klasičnih številk programov in tudi naj se ne bi odločal na osnovi programa, ampak glede vsebine. Zdaj hočem šport, drugič dokumentarec, potem film s to ali ono igralko in tako naprej. Zanima me, kako bo to všeč naročnikom in kako se bodo novosti privadili. Pa tudi, koliko bodo uporabljali glasovno iskanje in upravljanje, ki deluje presenetljivo v redu.

Te dni TV gledava še s pomočjo Telemachove škatlice Eon. Ta ponuja podobno, ampak na malo drugačen način. Mogoče bi lahko rekel bolj standardnega, poznanega, lahko tudi manj modernega, vsekakor pa ne s tako minimalističnim vmesnikom. Kar ima svoje slabosti, pa tudi prednosti. Ampak več o tem prihodnjič.

 

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

 

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.