Matjaževih 180 (9. del): Nokia 7.1 bi bila lahko hit, Panasonic FZ800 pa kaže, da je mogoča tudi drugačna obdelava slike
Matjaž Ropret 12. januarja 2019 ob 07:30

Televizorji OLED so si v osnovi precej podobni, ker vsi uporabljajo zaslona istega proizvajalca. Zato bi bilo logično sklepanje, da se slika me njimi ne razlikuje bistveno. Kar do določene mere drži, pa vendar je precej odvisno od tega, kaj počne slikovni procesor in pri tem ima vsak proizvajalec svoj pristop. Panasonicovih televizorjev doslej še nismo uspeli testirati, zdaj pa smo vendarle dobili dva primerka (FZ800 in FZ950) na preizkus, in z Marjanom sva zelo vesela, da sva si ju lahko ogledala. Kajti ta proizvajalec ima tako svojo platformo za “pametne televizorjev” kot zelo zanimiv način obdelave slike. Več seveda v videu. Pa tudi v obširnejših opisih, ki sledita v prihodnjih tednih.

Testiral pa sem tudi dva telefona Nokia. Nad izdelki te znamke sva bila v zadnjem času kar presenečena. Marjana je šokiral poceni, a ne ceneni model 5.1, mene pa malo dražji 7 Plus. Zdaj sta prišla še modela 5.1 Plus in Nokia 7.1. Sta tudi tadva tako dobra? Lahko izdam, da eden je, drugemu pa se vendarle pozna nekaj cenovnih kompromisov. Če te zanima več, si le poglej tokratni vlog. Tako kot za televizorja pa lahko kmalu pričakuješ tudi test v pisani obliki.

Tu je torej nova epizoda vloga. Hvala za vse komentarje, všečke in naročnine na naš kanal na Youtubu!

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja