Matjaževih 180 (2. del) – Ponoči se vedno bolje vidi
Matjaž Ropret 24. novembra 2018 ob 07:30

Vsaj del tega tedna sem namenoma iskal temo. Ker se testiral nočni fotografski način na dveh telefonih. O čemer sem že podrobneje pisal, zdaj pa o tem nekaj povem še v vlogu in pokažem par primerov. Revolucija? Mogoče še ne bi šel tako daleč, v vsakem primeru pa so tako Googlovi kot Huaweijevi (vsaj del od njih je nekdanjih Nokijinih) inženirji dobro idejo spravili v delujoč koncept, ki bo, o tem pa sem prepričan, spremenil naše dojemanje nočnega fotografiranja.

Gameboy je bil v času moje otroštva naprava, ki smo si jo najbolj želeli imeti. Sam sem bil malo kasneje lastnik Seginega Game Geara, Nintendovega prijatelja pa sem videl samo pri drugih. Zdaj kitajske trgovine prodajajo mnoge poceni klone, enega od teh sem naročil in z njim zabijal čas. Ima kar 168 iger, predvsem pa so v njih skoraj v hipu.

Tudi drugo epizodo sem posnel v istem avto kot prvo – Fordovem malem “terencu” Ecosportu. V prvi izdaji je bil ta model podpovprečen, nato ga nekaj časa v Sloveniji raje sploh niso prodajali. Zdaj je nazaj, precej prenovljen, in čeprav sem bi skeptičen, ali je to sploh smiselno, me je avto kar presenetil. Ni najboljši mali SUV, vsekakor pa ni več z naskokom najslabši.

V naslednjih treh minutah izveš več o vseh treh temah. Potem pa si lahko vzameš še kakšno sekundo, da video všečkaš, ga priporočiš naprej in mogoče pustiš kakšen komentar. Hvala!

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.