Matjaževih 180 (1. del) – Antivohunski HP in prevelik iPhone
Matjaž Ropret 17. novembra 2018 ob 07:28

Ako bo vse po sreči in zagona nekje vmes ne bo zmanjkalo, lahko odslej ob sobotah pričakuješ kratek pregled tega, kar sem v tistem tednu testiral. Ne bodo to konkretni testi, ampak bom pri nekaj izdelkih izbral po eno lastnost, ki se bi zdi še posebej vredna omembe in mogoče v besedilnem testu ne bo tako zelo poudarjena ali pa se bo izgubila med vsemi ostali podatki.

Naslov vloga je Matjaževih 180. Ne zato, ker bi predstavljal 180 “gadgetov”, se vozil 180 km/h ali se obračal za 180 stopinj, čeprav bi tudi te ideje kazalo uresničiti. Ime izhaja iz tega, da bom poskušal svoje povedati v 180 sekundah oz. treh minutah. Tokrat sem bil tri ali štiri sekunde daljši, kar je mogoče tudi malo posledica montaže, ampak tu nekje smo. Vsekakor ti prebiranje članka in ogled videa skupaj ne bosta vzela več kot pet minut. Toliko pozornosti pa upam, da si tudi čez vikend zaslužim. 🙂 In seveda, če ti je vsebina všeč, ji prosim nameni kakšen dvignjen palec, vpis med naročnike, priporočilo prijateljem in tako naprej.

Tokrat sem govoril o dveh HP-jevih računalnikih, ki sta vsak po svoje presenetila z majhno, ampak zanimivo in uporabno lastnostjo, ter o mogoče najbolj kontroverznem vidiku novega Applovega “cenejšega” telefona iPhone XR. Vabim k ogledu!

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.