Mama, »dej dnar« za težko pričakovane novosti v Ikei!
Marjan Kodelja 22. septembra 2021 ob 06:46

Švedski pohištveni »gigant« je hitro uganil kategorijo kupcev, ki jim ni odveč odšteti zahtevanih denarjev, da le dobijo natanko to, kar hočejo. Večini račun na koncu tako ali tako poravnajo ljubeči starši.

Težko je verjeti, kako natančni so pripadniki igričarske subkulture, ko iščejo izdelke in naprave. Verjemite mi, to namreč še kako dobro vem. Ne samo računalniki, monitorji in morebiti slušalke, ravno tako pomembni so jim stoli, mize, raznovrstni dodatki in – na to nikakor ne smemo pozabiti – sijalke RGB za ustvarjanje igram primernega vzdušja. Mizarji niso pravi, ko je treba oblikovati tovrstne izdelke, zato se je Ikea povezala z Asusom oziroma njegovim oddelkom, ki ga igričarji poznajo kot Republic of Gamers, skrajšano ROG. Nastala je kolekcija izdelkov, ki jih Ikea od začetka leta nudi na Kitajskem, in naj bi bili pri nas, torej tudi v ljubljanski trgovini, na voljo od začetka oktobra naprej.

IKEA želi ustvariti boljši vsakdan za mnoge ljudi – in za številne igralce računalniških iger med njimi. Zato smo sodelovali s pravim strokovnjakom v svetu računalniških iger, ki zelo dobro pozna industrijo in želi poiskati nove načine za umestitev igričarstva v dom,

je v pripravljeni izjavi povedal Cas Lachaert, vodja trga v Sloveniji.

Tako kot za vsakega uporabnika, ki pretirano dolgo preždi pred zaslonom računalnika, je tudi za igričarja najbolj pomembna velika miza, na katero zlahka postavi dva velika monitorja, in prednjo kakovosten stol! Dodatki, kot je lesena roka za odlaganje slušalk, so drugotnega pomena, a pripomorejo, da si igričar okolje, večino gre za sobo, oblikuje po svojih željah. Ponudba zato vključuje 29 izdelkov razporejenih v pet družin Uppspel (izdelki zasnovani v sodelovanju z ROG-om), Lånespelare, Matchspel, Utespelare in Huvudspelare, ki pokrijejo potreba kupcev z različno globokimi denarnicami. Omenjene družine izdelkov vključujejo raznovrstne, mize, med njimi tudi primerne stoječemu delu, igričarjem prilagojene stole, predalnike, regale in dodatke, kot so držala za kable, slušalke in telefone, stenske elemente in blazine.

Igričarji že dolgo veljajo za hvaležne kupce, kajti za podporo priljubljene kratkočasne dejavnosti jim ni škoda denarja. Zadnjih deset let pred zdravstveno krizo so celo pokonci držali trg osebnih računalnikov, ki pa je kljub temu stagniral. So kupci, ki običajno prvi pograbijo nove tehnologije, še posebej nove grafične kartice, hitrejše zaslone in druge tehnologije in naprave. Razlog, zakaj so zanimivi za Ikeo. Kolekcije izdelkov so sicer že na začetku leta ponudili Kitajcem, pri čemer so se zanašali na velik trg in dejstvo, da so nori na videoigre. Nič čudnega, da tamkajšnja oblast omejuje dnevni čas igranja. Oktobra bodo na voljo tudi pri nas in takrat se bomo lahko prepričali, ali sta kakovost in cena na primerni ravni.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja