LG Wing je najbolj odbit telefon leta (#video)
Matjaž Ropret 10. novembra 2020 ob 06:47

Na test smo dobili še enega od letošnjih nenavadnih pametnih telefonov, toda ta nima prepogljivega zaslona, niti dodatnega v ovitku, ampak se drugi, (skoraj) kvadratni zaslon skriva pod primarnim. Ko tega frcneš vstran, da se postavi ležeče, se razkrije še sekundarni. To je osnovni opisa modela LG Wing.

S sprednje strani Wing sploh ne kaže kakšne posebnosti. Malce debelejši je, se pa od strani vidi, da je celotna zgornja plast, dokaj tanka, ločena. Če je pomakneš v levo, skoči navzgor in potem zadeva v obliki črke T vsebuje dva zaslona. Glavnega imaš seveda lahko še vedno pokončno, potem je sekundarni zraven, če primarni leži, pa je drugotni spodaj. Kakšne so nekatere možne uporabe te kombinacije, sem pokazal v videu.

Preletimo pa na hitro še nekatere druge lastnosti tega telefona. Še ena zanimivost je motorizirana sprednja kamera, ki se prikaže samo takrat, kadar jo uporabnik prikliče. Zadaj so trije objektivi, dva “klasična”, z običajno in ultraširokotno goriščnico, in še en namenski za (umirjano) snemanje videa.

Telefon poganja procesor Snapdragon 765G, ki smo ga že srečali v nekaterih modelih srednjega razreda, in podpira povezovanje v omrežja 5G. Oba zaslona sta vrste OLED, a ne povsem identična, sta pa lepa, le osveževanje je ostalo pri 60 Hz. V glavni zaslon je integrirana tudi prepoznava prstnih odtisov.

LG Wing je že naprodaj, brez vezave stane blizu tisoč evrov, z vezavo seveda nekoliko manj in je na voljo na obroke. Naše test, z oceno uporabnosti te kombinacije zaslonov, pa sledi čez nekaj časa, ko to nenavadnost dodobra preizkusimo.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.