Leta 2022 prihaja video storitev SkyShowtime ponudnikov Comcast in ViacomCBS
Matjaž Ropret 19. avgusta 2021 ob 12:32

Družbi Comcast in ViacomCBS sta objavili partnerstvo pri razvoju nove naročniške storitve pretočnega videa (SVoD), ki bo na voljo prihodnje leto v več kot 20 evropskih državah, med njimi Sloveniji. Napovedujejo, da bo storitev SkyShowtime dosegla 90 milijonov gospodinjstev in na začetku ponujala več kot deset tisoč ur vsebin.

SkyShowtime bo konkurirala storitvam, kot so Amazon Prime Video, Disney+, HBO Go (oz. HBO Max) in Netflix, pa tudi še eni prihajajoči Discovery+. Vključevala bo knjižnice iz Comcastovih programov ter studijev Sky in NBCUniversal ter ViacomCBS-ovih Showtime, Nickelodeon in Paramount Pictures. Obljubljajo tako že znane in priljubljene serije in filme kot nove naslove.

»Nova storitev naročniškega videa bo na voljo leta 2022 (odvisno od regulativnih dovoljenj) in sicer na več kot 20 trgih, vključno z: Albanijo, Andoro, Bosno in Hercegovino, Bolgarijo, Hrvaško, Češko republiko, Dansko, Finsko, Madžarsko, Kosovom, Črno goro, Nizozemsko, Severno Makedonijo, Norveško, Poljsko, Portugalsko, Romunijo, Srbijo, Slovaško, Slovenijo, Španijo in Švedsko,« so zapisali v podjetjih Comcast in ViacomCBS.  

V storitvi SkyShowtime bodo po besedah obeh ponudnikov združena desetletja izkušenj pri ponujanju zabavnih oddaj, filmov in izvirnih serij programov. »Širok nabor ponudbe bo obsegal vse žanre in kategorije občinstva. Nova storitev bo vsak mesec vključevala prvič predvajane vsebine, nove filme in serije, imela pa bo tudi kakovostno knjižnico najbolj priljubljenih in klasičnih vsebin ter 2.500 ur programa za družino in otroke.«

Raffaele Annecchino, predsednik uprave in glavni izvršni direktor družbe ViacomCBS Networks International je v pripravljeni izjavi dodal: »SkyShowtime je dodatek k našemu nedavno objavljenem partnerstvu Paramount+ s Skyjem v Združenem kraljestvu, Italiji in Nemčiji ter predstavlja ogromno priložnost za pospešitev našega širjenja trga in grajenje vodilnega položaja na področju SVOD v Evropi.«

Obe korporaciji v ZDA in še nekaterih državah že samostojno ponujata podobne storitve. ViacomCBS ima več kot 42 milijonov naročnikov na storitve, kot so Paramount+, Pluto TV in druge, novejša Peacock podjetja NBCUniversal pa je za zdaj dosegla dobrih 20 milijonov naročnikov. Za primerjavo – Netflix ima po zadnjih podatkih 209 milijonov naročnikov, Disney+, ki je prisoten v precej manjšem številu držav, pa 116 milijonov.     

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Kakšni bodo paketi in cene storitve SkyShowtime za zdaj niso objavili, pričakovati pa je mesečne naročnine nekje med šestimi in dvanajstimi evri, vsaj v našem predelu Evrope, drugod bodo lahko tudi dražje. Upamo, da se lahko nadejamo slike v razločljivosti 4K in formatih HDR, vendar potrditve še nimamo. Če dobimo odgovor obeh ponudnikov glede tega, ga bomo seveda pripisali.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja