Kratke novičke na Tehnozvezdju!
Matjaž Ropret 14. marca 2018 ob 12:02

Ustvarjalci Tehnozvezdja ves čas razmišljamo, kako bi še bolje informirali. V osnovi sicer nismo novičarski portal, predvsem želimo prinašati bolj poglobljene članke, svetovati pri nakupu in uporabi naprav in storitev, razlagati tehnologijo in njene implikacije. Pa vendar se pogosto ustavimo  pri aktualnem dogajanju in tiste novosti, ki se nam zdijo dovolj pomembne, podrobneje obdelamo in hkrati malo pokomentiramo. Ker pa si pozornost zaslužijo še kakšne druge novičke, smo jih zdaj dodali v stranski pas našega spletišča.

Bralke in bralci, ki na Tehnozvezdje prihajate z osebnim računalnikom (ali tablico v ležečem načinu), imate tako odslej še več razlogov, da pridete pogledat bolj pogosto. Ob strani smo za zdaj novičkam namenili dva razdelka. V njiju na kratko povzamemo, kaj se je zgodilo, in potem usmerimo na zunanji vir, ki je o tem pisal obširneje. Določene vesti pa bodo tudi samostojne, celovite v nekaj povedih, običajno s fotografijo. Trudili se bomo vsebino teh razdelkov dovolj redno osveževati, da bo vedno kaj novega. Kar pa hkrati tudi pomeni, da lahko katero od novic zamudiš. Zato se res splača večkrat pokukati, kaj smo spisali. In nameniti nekaj pozornosti tudi stranskemu predelu, ne zgolj osrednjemu besedilu. Res je, da v mobilnem pogledu, torej na telefonih, tega stranskega pasu ni, ker preprosto zanj ni prostora na ozkih, pokončnih zaslonih. Če bi to prestavili spodaj, pa bi izpadlo čudno in stran ne bi delovala kot zaključena celota. Morda nam nekoč uspe najti način, kako te novičke na mobilnih napravah integrirati med objave.

Ob strani še vedno ostajajo tudi nekateri prejšnji elementi, seznami najbolj priljubljenih člankov, najnovejših in najbolje ocenjenih naprav, ki smo jih preizkusili. Vmes pa tudi nekaj oglasov, ker brez njih preprosto ne moremo preživeti. In še z njimi za zdaj težko, ker še ne prinašajo dovolj zaslužka, da ne bi bilo vsaj nekaj pisanja člankov prostovoljnega. A nam to ne zmanjšuje zagona in ne ustavlja pri snovanju novosti. Seveda lahko vedno spremljaš tudi naše profile na družabnih omrežjih, kjer prav tako izpostavljamo določene dogodke, novosti, neumnosti in podobno.

Veseli bomo tudi vsakega predloga, kaj še lahko izboljšamo in katerim temam se posvetimo, seveda v okviru zmožnosti, ker je ekipa majhna in ker, kot rečeno, še nima zadostne finančne podpore, da bi se lahko več kot eden stoodstotno posvetil Tehnozvezdju. Če morda lahko kaj pripomoreš k temu, klikni na katerega od oglasov ali pa stisni tale gumb podpri in nam pokloni donacijo.
Vsak evro pride prav, da lahko pokrijemo določene stroške, kupimo kakšno zanimivo napravo za testiranje in spišemo več zanimivih vsebin. V zameno lahko ponudimo predvsem iskreno in zavzeto tehnološko novinarstvo, še naprej pa bomo zveste bralce poskušali občasno tudi obdariti s kakšnim darilom v nagradnih igrah. Prijavi se tudi na prejemanje našega vsakotedenskega obvestilnika, ker v njem ne izveš samo, o čem smo pisali, ampak dobiš tudi kakšno povezavo na zanimive vsebine drugje in na dogodke v bližnji okolici.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja