Končno bodo lahko na HoT prestopili še poslovni uporabniki
Matjaž Ropret 15. septembra 2021 ob 10:08

Poleg povečanja količin v naročniških (oz. predplačniških, če smo natančni) paketih, je navidezni operater mobilne telefonije HoT svoje storitve začel ponujati še poslovnim uporabnikom. Odsotnost te možnosti je bila doslej ena največjih »zamer« določenih skupin uporabnikov mobilne telefonije temu ponudniku.

»Rast in dobro poslovanje nam omogočata nove investicije, ki smo jih usmerili v nadgradnjo uporabniške platforme in podpore za potrebe poslovnih uporabnikov. Ocenili smo, da je tudi med njimi dovolj povpraševanja po naših storitvah,« je v vnaprej pripravljeni izjavi samozavestna direktorica mobilnega operaterja HoT Eva Aljančič.

Za poslovno uporabo je prvi korak enak kot za domačo, kasneje pa se zadeva nekoliko razlikuje. Najprej je treba kupiti kartico (oz. kartice) SIM v eni od Hoferjevih trgovin ali jo naročiti po spletu. Z vsemi uporabniki upravlja en »administrator«, denimo direktor (področja), tajnica ali nekdo drug pooblaščen v podjetju. Verjetno pa bo veliko takih, ki bodo storitve naročili zgolj zase, torej samostojnih podjetnikov, kajti nanje v Hofer Telekomu zelo odkrito ciljajo.

Za registracijo telefonske številke skrbnika poslovnega računa na spletni strani operaterja bo treba imeti uradne podatke o podjetju, osebni dokument zakonitega zastopnika podjetja in številko bančnega računa podjetja. Ta skrbnik bo nato upravljal z uporabniškimi računi (številkami, nastavitvami, …) vseh ostalih zaposlenih v podjetju oz. članov poslovne skupine. Teh naj bi bilo do 50, vendar ni kakšne težave odpreti več skupin. Kot pravijo v HoT-u ima skrbnik vse pravice za upravljanje telefonskih številk poslovne skupine. Lahko izbira pakete, ureja nastavitve plačil, ima nadzor nad stroški, mobilnimi govornimi in podatkovnimi storitvami.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Posamezen član pa lahko preveri stanje dobroimetja in stanje porabe svojega paketa. Vse ostalo, med drugim prenos dobroimetja, ureja skrbnik prek spletnega portala. Tam tudi dodaja nove člane.

Za plačevanje sta v osnovi na voljo bančno nakazilo (SEPA) in Paypal. V operaterju svetujejo mesečno plačevanje prek poslovnega bančnega računa. Možna so tudi enkratna polnjenja in poleg omenjenih plačilnih sredstev seveda polnjenje z vrednostnicami, ki so naprodaj v trgovinah Hofer, kjer tudi lahko izstavijo račun na pravno osebo. Sicer pa bodo računi na voljo v portalu prvi dan naslednjega meseca.

Naslovna fotografija: Hofer Telekom

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.