Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #7
Matjaž Ropret 25. decembra 2019 ob 16:48

Prvi opis sistema Android Auto, hkrati tudi svetovalni članek, kako v Sloveniji sploh do njega, je eden največjih hitov na Tehnozvezdju. Že dve leti in pol se vseskozi drži med konstantno klikanimi in če bi na letošnji lestvici upoštevali tudi objave iz prejšnjih let, bi se zlahka uvrstil v prvo deseterico, mogoče še višje. Verjetno tudi zato, ker v slovenščini prav veliko testov Googlove alternative temu, kar na zaslon v avtu vgradi proizvajalec, doslej ni bilo.

Vseeno pa je tisti opis že nekoliko star, Android Auto skozi čas dobiva nove zmožnosti in letos poleti so njegovi razvijalci pripravili obsežno prenovo uporabniškega vmesnika. Zato smo se odločili test ponoviti in tudi ta članek je – pričakovano – naletel na topel sprejem pri vas, bralcih.

Prenovljeni Android Auto včasih nadomešča, včasih pa dodaja

Morda kdaj v prihodnje sledi še test druge tovrstne “preslikave telefona” na avtomobilski zaslon, Applove platforme Carplay. Ta je po svoje za slovenske uporabnike celo bolj zanimiva, ker je tudi uradno na voljo, zanjo ni potrebna nikakršna telovadba z aplikacijami. A po drugi strani je baza potencialnih uporabnikov krepko manjša. Precej že zato, ker je pač delež uporabnikov iPhonov bistveno manjši od deleža uporabnikov androidnih telefonov, malo pa tudi zaradi tega, ker določeni avti iz množičnega segmenta podpirajo samo Android Auto, ne pa tudi Carplayja (je pa res, da je pri nekaterih premijskih ravno obratno).

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja