Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #5
Matjaž Ropret 27. decembra 2019 ob 17:13

Prišli smo do najbolj brane peterice člankov v tem letu. In na petem mestu je znova eden od tistih, ki so povezani z eno najbolj ponavljajočih se tem v 2019 – ameriško blokado Huaweija. Ob robu sejma IFA v Berlinu sem imel možnost prisostvovati intervjuju z direktorjem Huaweija za potrošniške naprave Richardom Yujem in tudi zastaviti nekaj vprašanj. Nastal je tale prispevek:

Richard Yu, Huawei: Mate 30 verjetno brez Googlovih aplikacij, P40 morda prvi telefon s Harmony OS

Takrat sta še dva tedna manjkala do predstavitve paradnega telefona za jesen in zimo Mate 30 Pro, ugibanj o njem je bilo veliko. Yu je dokaj jasno povedal, da bo prišel brez Googlovih aplikacij in storitev, kar se je izkazalo za točno, telefon pa na koncu niti ni opravil svoje vloge, saj ga v Evropi skoraj nikjer niso lansirali, kot bi ga brez te kolobocije z Androidom. Poleg tega je sogovornik namignil, da bi lahko P40 prihodnje leto že imel Huaweijev lasten operacijski sistem Harmony OS, za kar pa zdaj vemo, da je bila preuranjena napoved. Če Google ne bo dobil licence za poslovanje s Huaweijem, bo P40 (Pro) znova imel nameščen odprtokodni Android in trgovino z aplikacijami App Gallery.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja