Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #4
Matjaž Ropret 28. decembra 2019 ob 16:26

V začetku leta so analitske hiše ena za drugo objavljale raziskave o slabši prodaji Applovih telefonov od pričakovane. Med predstavitvijo četrtletnih rezultatov pa se niti vodilni pri tehnološkem velikanu niso mogli izogniti komentiranju tega, kajti številke so bile nazadnje neizprosne. Niso povsem naravnost povedali, a po ovinkih so vendarle priznali, da so pretiravali s cenami, še posebej zunaj meja domačega trga:

Apple je uvidel, da je iPhone predrag, Samsung menda z Galaxyjem S10 še načrtuje podražitev

Nekaj prilagoditev so izvedli že vmes, jeseni pa je iPhone 11 dejansko prišel v prodajo z nekoliko (ne veliko, a vendarle) nižjo ceno kot jo je na začetku imel iPhone XR. Medtem je Samsung navsezadnje ostal pri približno enakih cenah, dvignil jih je lahko le na račun dodatnih različic s 512 GB vgrajene shrambe in pa modela Galaxy Fold s prepogljivim zaslonom.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.