Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #31
Matjaž Ropret 1. decembra 2019 ob 13:17

S prvim decembrom se za otroke lahko začenja veselje z odpiranjem adventnega koledarja. Tukaj pa bomo vsak dan do konca leta pogledali, kateri članki so bili letos najbolj brani.

To ne bo klasično odštevanje od 31. do 1. prispevka glede na statistiko (Google Analytics). Res bomo vsakič omenili en ali mogoče največ dva članka in skupno število “obiskov” je bil bilo glavno pri določanju lestvice, vendar smo pri vsem skupaj upoštevali še nekaj okoliščin. Kot prvo smo upoštevali samo tiste članke, ki smo jih objavili letos. Povsem pri vrhu so namreč nekateri iz prejšnjih let, ki so naši večni hiti, med njim denimo zapis o banki N26 in pa prvi opis avtomobilske infozabavne platforme Android Auto – letos smo objavili ponovljen test, ki ga bomo tudi še omenili proti koncu meseca. Potem pa smo upoštevali še, da so nekateri imeli več mesecev časa za postopno pridobivanje klikov, četudi je res, da jih veliko večina nastane v prvih dneh. In še, da so določeni zagotovo prišli do lepih številk zaradi različnih okoliščin, ker so jih morda lepo izpostavljali iskalniki, ker smo jih bolj “oglaševali” ali zaradi česa drugega. Nekateri, ki so mogoče prišli tik do meje, kjer smo naredili rez, ali po goli statistiki celo rahlo čeznjo, so nazadnje izpadli prav zaradi upoštevanja omenjenih uteži. Med njimi so test Audija Q3, nasveti, kako preživeti brez Googla, in prva predstavitev Xiaomija Mi Note 10.

Pametni telefoni se niti slučajno še ne poslavljajo

To je zapis, ki se je uvrstil na 31. mesto oz. mu je pripadla čast, da otvori naš “adventni koledar 2019.” V njem sem, malo po letošnjem sejmu MWC v Barceloni, razmišljal o tem, ali smo res že na pragu tega, da telefone zamenja kakšna druga naprave, npr. ura ali očala za dodano resničnost. Zamenja kot glavni digitalni pripomoček, ki ga uporabljamo v svojem vsakdanu. Na kratko povedano je bil moj odgovor, da ne, več pa si lahko prebereš v celotnem komentarju. Še vedno enako drži, smo pa skozi leto videli dovolj dogajanja in inovacij pri telefonih, da najbrž lahko še bolj z gotovostjo rečemo, da se jih niti približno še nismo naveličali.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Naslovna fotografija: Deposit Photos

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja