Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #30
Matjaž Ropret 2. decembra 2019 ob 11:38

Tu je že drugi (od zadnjega konca) na naši lestvici najbolj branih letošnjih člankov. V bistvu smo združili kar dva, ker se nanašata na izdelka istega proizvajalca, pa tudi precej podobno končno številko ogledov sta testa dosegla, čeprav je bil eden objavljen pozimi, drugi pa tik pred poletjem.

LG je v zadnjem času nekoliko padel tako glede prodaje telefonov kot tudi v zavesti kupcev, toda obupal s telefoni še ni, je pa res pretežno opustil nižji cenovni razred. Letos smo testirali dva njegova predstavnika in prav ta testa sta se po branosti uvrstila na rob trideseterice, kar pomeni, da vendarle še je zanimanje za telefone te znamke, ki so tradicionalno ponujali dobro razmerje med ceno in kakovostjo, vsaj v višjem razredu. Članka, o katerih govorimo, sta torej:

LG V40 ThinQ: Veliko za malo manj denarja kot drugod
LG G8S ThinQ: Končno spet prava formula

Oba telefona sta nam bila sorazmerno všeč, ponujala sta precej, nista pa uspela povsem konkurirati najboljšim, ker žal v ničemer nista bila čisto v vrhu. Naslednji izdelek te znamke, ki ga bomo podrobneje preizkusili, pa bi utegnil biti še bolj zanimiv. Kot sam telefon je G8X zelo podoben modelu G8S (oba imata v imenu še nesmiselni pristavek ThinQ), toda kupec zraven dobi ovitek z dodatnim zaslonom. To pa povsem spremeni možne načine uporabe in prav te bova z Marjanom predvidoma preizkušala v naslednjem mesecu ali dveh, če bo šlo vse po sreči. Vsekakor naju izredno zanima, kaj se z dvema zaslonoma da početi, kje vse je to koristno, pa tudi, koliko je taka naprava priročna ali nerodna za uporabo. Spremljaj naju, pa izveš najine vtise.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja