Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #29
Matjaž Ropret 3. decembra 2019 ob 13:07

Mogoče je zanimivo in najbrž znak drugačnih časov, da se test najnovejšega, najsijajnejšega Applovega telefona uvrsti šele na 29. mesto. Še pred kakšnim letom bi bil nedvomno višje, toda to zdaj ni več niti najbolj zanimiv niti najbolj pričakovan mobilnik v letu. Kar pa ne pomeni, da zanj ni zanimanja in da nočete vedeti, kaj imamo povedati o njem. Ravno nasprotno. Tako test kot že novica o predstavitvi tega in ostalih jabolčnih izdelkov z istega dogodka, sta pridobila približno enako obiska, test malenkost več. Tole sta bila članka:

Apple iPhone 11 Pro: Izboljšanje do vodilnih, ampak nič več kot to! 
Koliko je iPhone 11 »nov«, je stvar pogleda in marketinga

Mogoče sem bil v naslovih celo malo preveč kritičen, lahko bi bil bolj prizanesljiv. Toda, malo je treba tudi provocirati, da kdo klikne na članek, tako pač splet funkcionira. V vsakem primeru pa je iPhone 11 Pro povsem na vrhu med letošnjimi telefoni. Mogoče Apple res ni šel v kakšno skrajnost, ni vgradil nobene prave inovacije, ni zares presegel konkurence. Vsaj v splošnem vtisu. Kajti vsaj na enem področju, lahko pa bi argumentiral, da kar na mnogih, je v bistvu boljši od ostalih.

Snemanje videa je tista dejavnost, za katero je trenutno iPhone 11 – kateri koli od trojice, a seveda modela Pro omogočata več – daleč najboljša izbira. Njegove kakovosti in fleksibilnosti ostali ta čas ne dosegajo. Za fotografiranje je prav tako tam-tam z ostalimi najboljšimi. Neverjetno so izboljšali avtonomijo baterije. Prepoznava obraza Face ID je konkretno zanesljivejša in hitrejša od prepoznave prstnih odtisov, integrirane v zaslon. Kalibracija zaslona je vrhunska. In še kaj bi se našlo. Res je oblika enaka in izboklina za foto-video sklop grda, res ni nič ekstravagantnega. Tisto, kar je, pa je na izjemno visokem nivoju, in to šteje. Še posebej, če je tudi cena postavljena izjemno visoko.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja