Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #26
Matjaž Ropret 6. decembra 2019 ob 16:57

Popolnoma brezžične slušalke so eden najbolj vročih izdelkov v zadnjem letu. Dobesedno vsakdo, ki ima pet minut časa, kot radi rečemo, izdeluje in/ali prodaja nekaj konkurenčnega Airpodsom in podobnim proizvodom. Zato tale članek in spremljajoči video:

Če originalne stanejo 200, klonirane pa 20 evrov, je rezultat pričakovan

Preizkusiti sem namreč hotel, kako se obnesejo kitajski “kloni”, ki stanejo desetkrat manj od Applovega “originala”. Torej slušalke, ki so na videz zelo podobne ali skoraj identične, take naj bi bile tudi funkcionalne. A se je izkazalo, da niso. V bistvu niso niti blizu, niti glede delovanja niti zvočno.

Kasneje sem testiral še nekaj tovrstnih slušalk. Nobene niso bile blizu kvaliteti Applovih ali Jabrinih Elite 65t, a še vedno bistveno boljše od kitajske navlake, ki ni vredna niti tistih 15 ali 20 evrov, za kolikor jo prodajajo. Med testiranimi so se znašle Urbanista Stockholm, TaoTronics SoundLiberty 53, Soundcore Liberty Neo, ki so enake kot Soundcore Liberty Lite in si zato ne zaslužijo novega članka, in nazadnje Huaweijeve Free Buds 3, katerih test prihaja na Tehnozvezdje še letos. Spremljaj nas in izveš, kako dobre so.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja