Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #25
Matjaž Ropret 7. decembra 2019 ob 17:16

Nakup televizorja je vsekakor opravilo, pri katerem si marsikdo želi kakšno pomoč. Še posebej, če izbira med cenejšimi modeli, kajti ponudbe je veliko in težko je samo iz tehničnih podatkov zaznati razliko med dobrimi in slabšimi. V bistvu se je ne da, treba je vsakega posebej videti v živo, ker pa je v trgovini težko nastaviti zaslon kot doma in ker ne moremo preizkusiti vseh virov slike, so toliko pomembnejši testi, kakršni so naši.

Jeseni smo preizkušali dva cenejša televizorja. Najprej Philipsovega PUS7304 (oz. 7354) in nato še Samsungovega RU7172, ki ga Telemach ponuja (ali je ponujal) za en evro, in na osnovi tega gledanja je nastal pričujoči zapis.

Poceni TV je še lažje »dovolj dober« kot poceni telefon

Osnovna poanta mojega razmišljanja je v tem, da se dandanašnji splača kupiti enega od boljših TV-jev iz spodnjega cenovnega razreda, torej bolj osnovni LCD, z večjim proračunom pa preskočiti neposredno na OLED. Vmesni LCD-ji namreč niso dovolj dobri, da bi konkurirali OLED-om, pa tudi niso več toliko cenejši od slednjih, da bi bili smiseln nakup zaradi cene. Pa tudi predstavniki nižjega cenovnega razreda so postali toliko dobri, da so za marsikateri namen in vir slike več kot solidni.

Kakšne so konkretne razlike med cenejšimi in dražjimi, pa si lahko prebereš v članku, ki se je uvrstil na 25. mesto naše lestvice najbolj branih v letu 2019.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja