Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #22
Matjaž Ropret 10. decembra 2019 ob 10:36

Volkswagen je mogoče malo preveč pompozno napovedal, kaj vse bo znal prenovljeni Passat, med drugim skoraj sam peljati po avtocesti, vse do hitrosti 210 km/h. Ker ta model v Sloveniji zelo priljubljen, tako med poslovneži kot med družinskimi očeti, me ni presenetilo, da je moj povzetek sporočila za javnost naletel na precejšnje zanimanje:

Novi Passat bo skoraj sam peljal po »Autobahnu«

Dobre pol leta kasneje smo lahko prenovljenega Passata zapeljali na slovenski predstavitvi. Izkazalo se je, da vozniška pomoč ni tako zelo nova, temveč so v bistvu združili vse, kar so že imeli pod en imenovalec, dodali nov volan, ki ga ni treba držati tako trdno kot prejšnjega, in se zato lahko pohvalili, da avto pelje praktično brez voznikove vplivanja. V vsakem primeru pa ta Volkswagnov model ostaja močan adut v svojem razredu in tudi lahko koga še odvrne od nakupa SUV-ja. Le malce drznejšo obliko bi lahko dobil, če slučajno koga zanima moje mnenje.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja