Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #2
Matjaž Ropret 30. decembra 2019 ob 11:38

Če bi gledali našo statistiko, potem je Huawei letos že uspel (za las) prehiteti Samsung. Test telefona P30 Lite je namreč zbral za odtenek več branj kot test Galaxyja A50. Morda zato, ker je bil objavljen mesec prej, lahko pa samo naključno.

Huawei P30 Lite: Kompromisi, večinoma na pravih mestih

V vsakem primeru pa je dejstvo, da so najbolj prodajani telefoni kitajskega proizvajalca po pravilu tisti, ki nosijo oznako Lite. Model Pro je za ustvarjanje imidža in najboljših dobičkov, tisti brez dodatnih oznak je v resnici paradni, kjer se najbolj poklopijo količine in marže, Lite pa je za ustvarjanje številk in prevzemanje tržnega deleža. Bomo videli, kako se bo zgodba razvijala v letu 2020, še posebej, če Huawei zares ostane brez Googlovega Androida.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.