Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #15
Matjaž Ropret 17. decembra 2019 ob 13:28

Ko se nekaj pojavi, je težko vedeti, ali se bo prijelo ali ne. Toda za fotografsko tipalo z 48 milijoni točk se je dalo že na začetku leta slutiti, da bo zel uporabljano. Navsezadnje sta ga napovedala vsaj dva proizvajalca, Samsung in Sony, in že takoj so z njima predstavili več telefonov.

Izkazalo se je, da se je zadeva prijela celo bolj od pričakovanj. Če je prej skoraj vsak telefon nižjega ali srednjega razreda ima 13- ali 16-milijonsko tipalo, se je po novem ponašal z 48-milijonskim. Rezultati pa sploh niso bili napačni. Seveda malo odvisni od proizvajalčeve sposobnosti spisati dobre algoritme za obdelavo signala in uporabljene optike, toda splošni vtis je po enem letu tega trenda dober.

Kaj točno pa je ta vrsta tipala prinesla, pa lahko še enkrat prebereš tukaj:

Honor View 20 in Xiaomi Redmi Note 7 začenjata nov fotografski mini trend

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja