Koledar najbolj branih člankov na Tehnozvezdju v letu 2019 – #12
Matjaž Ropret 20. decembra 2019 ob 17:02

Nekoč je bila storitev Komunikator, ki je omogočala klice v brezžičnem omrežju, kar je mnogim poslovnežem precej znižalo stroške, ki bi jih sicer imeli z gostovanjem v mobilnih omrežjih. Zdaj je to zamenjala tehnologija VoWiFi (Voice over Wi-Fi), ki jo podpirajo določeni telefoni, podpreti pa jo mora tudi operater. Od slovenskih jo je poleti vklopil Telekom Slovenije, ki je bil tudi ponudnik omenjene predhodne storitve. Vtise o VoWiFi smo strnili tukaj:

Mobilni klic VoWiFi: Udobno, zastonj, z “vgrajeno” napako

Skoraj pol leta kasneje je Telekom še vedno edini, ki omogoča to funkcionalnost. Telemach je medtem vključil klicanje čez omrežje LTE (VoLTE), kar vodilni operater tudi podpira že nekaj časa, medtem ko A1 za zdaj ni omogočil niti VoLTE niti VoWiFi.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja