Kako je Huawei zasedel prestol DxOMark lestvice? (sponzorirano)
PR 16. maja 2018 ob 11:45

Najnovejši Huaweijev paradni konj P20 Pro je opremljen s sistemom treh fotoaparatov. S tem ne prinese le povsem nove perspektive, pač pa vodi trend fotografiranja s pametnimi telefoni. Serija P20 spreminja pravila iz dveh zornih kotov: strojne opreme in naprednih algoritmov.

V primerjavi z drugimi sodobnimi pametnimi telefoni je eden ključnih presežkov telefona P20 Pro prav trojni fotoaparat z naprednimi zmogljivostmi, ki ga je Huawei znova razvil v sodelovanju z Leico. Opremljen je s tremi objektivi VARIO-SUMMILUX, 40 milijonskim tipalom RGB za natančno zajemanje finih podrobnosti, enobarvnim 20 MP tipalom za fotografije, ki vzbujajo klasičen čar. Pika na i pa je prvo 8 MP tipalo z objektivom za povečavo, ki napravi omogoča 3-kratni optični zoom in 5-kratno hibridno povečavo, ponaša pa se tudi z 10- kratno digitalno povečavo.

P20 Pro ima največje tipalo CMOS med fotoaparati na pametnih telefonih. To omogoča podrobnejše slike in navidezni bokeh učinek, kar se v današnjih napravah redko ponuja. Ker je tipalo tako veliko, lahko zajame več posameznih slikovnih pik. Ena slikovna pika je velika 1,55μm, kar je več kot pri konkurenčnih napravah. Takšna površina slikovnih pik omogoča več zajete svetlobe, posledično pa višjo občutljivost tipala (ISO), torej manj šuma na fotografijah. Pri P20 Pro gre ISO do 102400, kar smo do sedaj videli le v boljših digitalnih fotoaparatih. Ta občutljivost omogoča, da P20 Pro zajema jasne fotografije tudi v izjemno slabi svetlobi – takšni, kjer niti človeške oči ne vidijo dobro.

Glavni prednosti: nočna fotografija in optični zoom

Pametni telefoni z dvema objektivoma so že prisotni na trgu. Glavna kritična točka je še vedno fotografiranje na daljše razdalje, vedno več proizvajalcev naprav pa ponuja naprave z 2-kratno optično povečavo. Tukaj se je Huawei povzdignil nivo više in pri P20 Pro postregel s kar 3-kratno optično in 5-kratno hibridno povečavo. Z lahkoto lahko preklapljate med tremi goriščnimi razdaljami s preprostim dotikom gumba.

Črno-belo tipalo zajema podatke o sivinah, ki zagotavljajo natančne podrobnosti in ton, hkrati pa je RGB modul odgovoren za informacije o barvah, podatki obeh čipov se nato združijo, poravnajo in sestavijo končno mojstrovino. Za vse, kar presega 3-kratno povečavo, se samodejno aktivira tretji objektiv.

Neostri posnetki so šibka točka mnogih uporabnikov, še posebej pri fotografiranju predmetov v gibanju. P20 Pro lahko z napredno 4D-tehnologijo ostrenja napove pot in položaj gibajočega predmeta in predvidi, kje bo njegov položaj v trenutku fotografiranja.

Serija P20 je opremljena s 24 MP sprednjim fotoaparatom, naprednim tipalom BSI CMOS in tipalom barvne temperature, kar mu s pomočjo umetne inteligence omogoča samodejno prilagajanje tona kože različnim svetlobnim pogojem, mi pa se lahko pohvalimo z boljšimi, lepšimi »selfiji«.

Kaj pa umetna inteligenca?

Večina uporabnikov ima le najbolj osnovno razumevanje fotografije in pogosto ne vedo, katere nastavitve fotoaparata so najboljše, zato je za boljšo uporabniško izkušnjo Huawei ustvaril »Nadrejeno umetno inteligenco«, ki poleg vrhunskih samodejnih fotografij poskrbi, da se uporabnik nauči vseh funkcij fotografiranja.

Z uporabo prepoznavanja prizorov in obrazov lahko naprava priporoči nastavitve in jih samodejno uporabi, vendar pa upošteva, kakšne nastavitve so uporabniku všeč in jih v nadalje prilagaja potrebam in željam uporabnika.

Serija P20 v nočnem načinu uporablja novo tehnologijo z imenom AIS (AI Image Stabilization), ki omogoča uporabnikom, da posnamejo vrhunske nočne fotografije, saj umetna inteligenca poskrbi za uravnavanje, primerne filtre in stabilizacijo, premiki in tresenje rok sta namreč največja sovražnika nočnega fotografiranja. Ni pomembno ali fotografirate statično naravo ali pa živahen nočni trg, Huawei serija P20 poskrbi za čudovite, ostre posnetke v vseh razmerah.

Nova profilna fotografija s portretnim načinom

Serija P20 se hvali tudi z novo funkcijo portretnega načina – 3D svetlobnimi učinki, ki v realnem času posnemajo efekte studijske svetlobe glede na lastnosti fotografiranega obraza. Ko naprava zazna, da je fotografija nagnjena, bo umetna inteligenca uporabnikom predlagala prilagoditev kota telefona, prepozna pa tudi skupinske prizore in temu primeno prilagodi robove fotografije.

Po navedbah DxO: »Navajeni smo, da je vsaka nova naprava malenkost boljša in ponudi lepše fotografije, pri P20 Pro pa se zdi, da je Huawei preskočil generacijo ali dve. Rezultati so preprosto tako dobri. Sistem treh objektivov na P20 Pro je prava uspešnica in največja inovacija, kar smo jo videli v mobilnih napravah.”

Novi P20 Pro zna izbirati najboljše nastavitve fotoaparata za vsak prizor in združuje podatke treh slikovnih tipal, kar pomeni, da lahko premaga konkurenčne naprave v skoraj vseh pogledih in podira standarde pri kvaliteti fotografij in videoposnetkov. Njegova povečava in učinki zamegljevanja ozadja so izjemni pri slabih svetlobnih razmerah, boljši kot pri tekmecih. Če iščete pametni telefon z najboljšimi kamerami, ni razloga, da se ne bi odločili za nakup naprave iz serije P20.

Ključne lastnosti serije Huawei P20

  • Napreden sistem treh fotoaparatov Leica pri modelu P20 Pro ter dveh fotoaparatov pri P20 zajame več svetlobe, več podrobnosti in več lepote .
  • Inovativne fotografske zmogljivosti, ki jih nadgrajujeta t.i. Master AI za učinke profesionalne fotografije s pomočjo umetne inteligence ter Huawei AIS za zmogljivo tehnologijo umirjanja slike.
  • Komajda prisoten rob okoli zaslona ter oblikovanje z osupljivimi barvami. Končna obdelava površine, ki odbija in lomi svetlobo, je osupljiva.
  • Vrhunska zmogljivost, ki jo prinašata Kirin 970 z namensko nevronsko procesno enoto (NPU – Neural Processing Unit) ter vmesnik EMUI 8.1, ki temelji na sistemu Android 8.1 za odlično in gladko uporabniško izkušnjo.

 

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja