Kako blizu popolnemu telefonu je Huawei Mate 20 Pro?
PR 11. novembra 2018 ob 12:23

Na čudovit jesenski četrtek sončni žarki niso obsijali le ljubljanskih ulic. V njihovem soju je po nedavni premieri v Londonu novi Huaweijev telefon Mate 20 Pro krstno predstavo doživel tudi v Sloveniji. Dogodek je ob sproščenem vzdušju potekal v ljubljanskem Hotelu Union, kjer so se z novim modelom spoznali novinarji in številni znani obrazi, predstavila pa sta ste tudi nova Huaweijeva ambasadorja, Ana Klašnja in nekdanji smučarski as, danes pa uspešen poslovnež, Jure Košir.

Popoldansko druženje je s svojim hitom »Vse je OK« otvorila Rebeka Dremelj, ki je navdušila s svojo živahnostjo in iskrivostjo. Zbrane je nato pozdravila povezovalka programa, Lea Filipovič, sicer priljubljena vlogerka poznana tudi kot Lepa Afna, za njo pa je na oder stopil Matjaž Kermelj, direktor Huawei Slovenija, ki je podrobno predstavil vse napredne funkcije novega telefona.

Ocena iz prve roke

Pred pogostitvijo s kulinaričnimi specialitetami kuharskih mojstrov Hotela Union sta se predstavila še balerina Ana Klašnja in nekdanji smučarski as, danes uspešen poslovnež, Jure Košir, ki sta postala nova ambasadorja znamke Huawei in se pridružila obstoječim Ajdi Sitar, Lei Filipovič, Rebeki Dremelj, Cirilu Komotarju in Tiborju Golobu. Oba sta se s telefonom že na hitro spoznala in sta navdušena tako nad njegovim dizajnom, kot tudi njegovo zmogljivostjo.

»Telefon mora imeti vse pametne funkcije, ki jih človek danes potrebuje, zelo pomembno pa je tudi, da dela lepe fotografije. In na tem področju Huawei resnično zmaga. Poleg tega pa je čudovit tudi videz telefona. Sama sem ga izbrala v barvi somraka, v katero sem se preprosto zaljubila, zelo eleganten pa je tudi v črni in modri barvi,« navdušenja ni skrivala Ana Klašnja.

Telefon je zelo hitro prepričal tudi Jureta Koširja. Povedal je, da so njemu najbolj pomembni dober fotoaparat, zmogljivost in velik zaslon. Ima namreč zelo natrpan urnik s številnimi poslovnimi sestanki, veliko pa je tudi na poti, zaradi česar ob sebi ves čas potrebuje zmogljivo napravo.

Telefon poln presežnikov

Huawei Mate 20 Pro je brez dvoma telefon, ki blesti na vseh področjih in postavlja nove standarde na trgu pametne mobilne tehnologije, o čemer so se lahko prepričali zbrani gostje v treh eksperimentalnih conah.  Tam so lahko preizkusili brezžično polnjenje, fotografske zmožnosti, ki jih je demonstriral Huaweijev Tech Genius, Uroš Miklavčič, in zmogljivost procesorja, ki jo je s povezavo telefona na veliki zaslon in zbirko najnovejših iger prikazal najbolj poznan slovenski “gamer”, Dino Hajderović, na spletnih kanalih znan kot Dinotti. Telefon sicer odlikujejo zmogljiv procesor, odlična kamera, dolgo trajajoča baterija ter simetričen minimalističen dizajn.

Procesor telefona je ključnega pomena pri določanju zmogljivost in učinkovitosti naprave. Kirin 980, ki poganja Mate 20 Pro, je Huaweijev najzmogljivejši procesor do danes. Narejen je na osnovi napredne 7-nanometrske tehnologije, in prinaša kar 20 odstotkov boljšo zmogljivost in 40 odstotkov večjo energetsko učinkovitost od svojega predhodnika. Prav tako pa je prvi mobilni procesor na svetu z vgrajenimi jedri Cortex-A76, ki so 75 odstotkov močnejša in 58 odstotkov učinkovitejša v primerjavi s prejšnjo generacijo, omeniti pa velja še dvojno nevronsko procesno enoto (Dual NPU), ki deluje na osnovi umetne inteligence in med drugim skrbi za prepoznavanje motivov na fotografijah in samodejno prilagajanje nastavitev.

Poleg odlične zmogljivost se serija Mate 20 PRO lahko pohvali s prelomno avtonomijo baterije. Vgrajeno ima veliko baterijo s kapaciteto 4200 mAh in s tehnologijo SuperCharge podpira hitro polnjenje z močjo 40 W, kar napolni baterijo do 70 odstotkov v 30 minutah. Še več, Huawei Mate 20 Pro podpira tudi brezžično polnjenje Quick Charge z močjo 15 W, ki velja za najhitrejšo rešitev brezžičnega polnjenja v industriji mobilne telefonije, ter povratno brezžično polnjenje, ki omogoča uporabo telefona kot polnilne baterije. Tako lahko uporabniki Mate 20 Pro uporabijo tudi za polnjenje drugih naprav, ki podpirajo brezžično polnjenje prek standarda Qi.

Nova trojna kamera Leica ponuja širši vidni kot

Na področju fotografije in snemanja videov je Huawei vzel osnovo sistema kamer serije Huawei P20 in jo nadgradil z ultra širokokotnim objektivom. Ta omogoča zajemanje širše perspektive okolice in dodaja fotografijam prostornost in tridimenzionalni učinek. Nov sistem kamer prav tako podpira makro fotografijo oziroma fotografijo bližnjih posnetkov, ki omogoča zajemanje ostrih fotografij objektov tudi, ko so ti od objektiva oddaljeni zgolj 2,5 centimetra. Trojna kamera Leica je tako pripravljena na zajemanje kakršnegakoli dogajanja.

Prav tako pa predstavlja nove AI-funkcionalnosti, ki omogočajo telefonu izvajanje različnih nalog, od prepoznave objektov do štetja kalorij hrane s pomočjo kamere.

Varnost brez primere

Z razvojem, popularizacijo in vedno bolj množično uporabo pametnih telefonov, so se razplamtele tudi varnostne grožnje zanje. Ker na njih hranimo ogromno osebnih podatkov in pomembnih informacij, nam seveda ne bi smelo biti vseeno za potencialne nevarnosti, ki prežijo na naš telefon. Tega se pri Huaweiju zavedajo, zato so Mate 20 Pro opremili s številnimi naprednimi mehanizmi, ki preprečujejo dostop do podatkov nepooblaščenim osebam.

Najprej je tu povsem nov koncept čitalca prstnih odtisov. Huawei že kar nekaj časa slovi po svojih čitalcih prstnih odtisov, ki so izjemno natančni in odzivni. V novem telefonu pa so čitalec vgradili kar v zaslon. To olajša uporabo, hkrati pa pripomore k še lepši in bolj minimalistični estetiki telefona.

Še naprednejšo rešitev pa predstavlja sistem za odklepanje z obrazom, ki deluje na osnovi 3D-kamere in naprednih senzorjev. S pomočjo teh tehnologij na uporabnikov obraz pri registraciji projicira 30.000 infrardečih točk in na ta način ustvari njegov natančen 3D-virtualni odtis, ki nato omogoča hitro in varno odklepanje. Sistem zmore prepoznati uporabnikov obraz v 0,6 sekunde, možnost napačnega odčitavanja pa je manjša od 1 : 1.000.000.

Dizajn prihodnost

V dizajnu telefonov telefona Huawei Mate 20 Pro je zajeta gracioznost naravnih elementov. Ohišje je zaobljeno na vseh osmih straneh – čudovito na pogled in pravi užitek, ko ga primete v roko.

Kvadratna konfiguracija kamer na hrbtni strani pa daje seriji Huawei Mate 20 unikaten futurističen videz. Tako trije objektivi kot bliskavica so obdani s kovinskimi okvirji, kar daje telefonom avantgardni videz, ki je hkrati drzen in izrazit.

Hrbtna stran ohišja pa se lahko pohvali tudi z rahlo hrapavo teksturo, kar daje napravam elegantno podobo in ob tem dober oprijem. Telefoni tako ne drsijo iz rok in ne privlačijo prstnih odtisov ter ohranjajo čist videz tudi pri intenzivni uporabi. Ta unikaten vzorec je na voljo pri modelu v polnočno modri barvi in modelu v smaragdno zeleni barvi.

Razpoložljivost in cena

V Sloveniji je telefon Huawei Mate 20 Pro v konfiguraciji s 128 gigabajti vgrajenega spomina in 6 gigabajti delovnega pomnilnika že na voljo v treh barvah: črni, polnočno modri in v barvi somraka. Njegova maloprodajna cena v trgovinah in pri operaterjih znaša 999,99 EUR.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.