Najboljše akcije za črni petek in kiberponedeljek
Matjaž Ropret 21. novembra 2017 ob 13:20

Na Tehnozvezdju poskušamo namesto vas redno prečesati nekatere aktualne ponudbe spletnih (in fizičnih) trgovin. Med akcijami, ki jih najdemo, izbiramo najbolj atraktivne in svetujemo, kaj se splača kupiti.

Po t. i. črnem petku nekateri trgovci po vzoru ameriških pripravijo še akcije za “kiberponedeljek”.  Ali pa kar potegnejo tiste prve. Predvsem nemški Amazon ima danes marsikaj v znižanjih, a tudi drugod se še kaj najde. Pa poglejmo.

Fotografska trgovina Beseničar ima na zalogi Panasonic GH4 po res izjemni ceni, tudi v Nemčiji se ga ne dobi ceneje. Že res, da je zunaj tudi naslednik GH5, vendar je dvakrat dražji, tudi štirica pa je še vedno zelo zmogljiv fotoaparat in še posebej videokamera, navsezadnje so s to napravo posneli filme in serije, kot so Pr’ Hostar, Houston, we have a problem, V dvoje in druge. Ugodno se da dobiti tudi objektiva Tamron 24-70 f2,8 in 70-200 f2,8 prejšnje generacije za Canonov bajonet.

Tu je Big bangova ponudba. V njej je med drugim kopica prenosnikov, namiznih računalnikov in monitorjev Dell in HP.

Tako Telekom Slovenije kot A1 še vlečeta svojo petkovo akcijo. Pri vodilnem operaterju je v znižanju nekaj telefonov različnih znamk. Med njimi sta po našem mnenju omembe in vezave vredna le Huawei P9 (pogojno) in Samsung Galaxy S7 edge, a tudi tega je bilo te dni mogoče za podobno ceno dobiti v prosti prodaji. Medtem so se v A1 bolj osredotočili na Applov tabor, saj so za slabih sto evrov znižali cene za iPhone 7 in 7 Plus. Z vezavo seveda. Tudi vsi ostali kupci v spletni trgovini ob sklenitvi dvoletne vezave dobijo 50 evrov popusta. Klasični prijemi operaterjev, ki želijo naročnike za daljše obdobje prikleniti nase, so torej še vedno v uporabi. Ponuja pa A1 še nekaj dodatne opreme po precej zanimivih cenah, v prosti prodaji.

Nemški Amazon

Med znižanimi izdelki sta dva res atraktivna televizorja, oba z zaslonom OLED in 55-palčno diagonalo. Prvi je LG-jev B7, ki stane manj kot 1500 evrov. Drugi pa Philips POS9002, ki smo ga preizkusili nedavno in nas je precej impresioniral tako s sliko kot z razmerjem med ceno in kvaliteto. Za dva tisočaka je to razmerje še toliko boljše.

Odlične cene imajo nekatere rekreativne ure in zapestnice Polar. Še posebej model M400, ki resda ni več najnovejši, a je še vedno povsem soliden pripomoček za merjenje vadbe z GPS-om, pa tudi za dobivanje obvestil s telefona. Kdor je še nima, pri ceni 88 evrov skupaj s pasom za srčni utrip res nima kaj odlašati. Znižana je tudi naslednica, Polar M430, ki ima merjenje srčnega utripa že integrirano v samo uro. Tudi ta je za 161 evrov zelo dober nakup.

Plejada fotoaparatov je kiberponedeljkovi akciji in nekaj jih je prav tako fantastičen nakup. Denimo zrcalnorefleksni Canon 750D z osnovnim objektivom za 549 evrov. Za le nekaj evrov več je naprodaj tudi Nikonov D3400, a ta s precej bolj zanimivim objektivom 35 mm f1,8. Ker pa smo zagovorniki manjših aparatov z naprednejšim zajemanjem videa, izpostavljamo še Sonyjev RX100 IV, ki je za 618 res trenutno najboljši fotografski nakup.

Med diski Seagate in Crucial velja omeniti tankega prenosnega z dvema terabajtoma kapacitete za 70 evrov. Med polnilniki priznane znamke Anker pa takega z dvema priključkoma za devet evrov in ploščico za induktivno polnjenje (Qi), ki preizkušeno dobro deluje z vsemi telefoni in danes stane le 11 evrov.

Splača se preveriti tudi nabor znižanih iger za Playstation, Xbox, Nintendo Switch in PC. Še posebej, če že tako ali tako kupuješ kaj drugega in za ta plošček ne plačaš dodatne poštnine.

Cenejši kot običajno, so bralniki Kindle. Odlični Paperwhite stane sto evrov (brez oglasov – Ohne Spezialangebote), osnovni Kindle pa 60 evrov.

Britanski Amazon

Tudi tu je znižana Polarjeva ura z GPS-om M430, naslednica izjemno priljubljene M400. Danes jo dobiš za približno 165 evrov (plus nekaj evrov poštnine).

Pametna ura Huawei Watch 2, nedvomno najboljša od teh, ki temeljijo na platformi Android Wear, je znižana na dobrih 200 evrov.

Zelo spodoben pametni telefon Honor 9 skupaj s poštnino stane dobrih 350 evrov.

Izjemno zanimiva naprava pa je Sonyjev projektor, ki daje sliko na zelo kratko razdaljo. Tako lahko denimo projecira na mizo, kot knjigo, ali kaj podobnega. In danes je cenejši za 200 funtov.

Današnje kupčije iz trgovine Gearbest:

Večino aktualnih ponudb lahko v času črnega petka najdeš tukaj.

Pomnilniška kartica microSD Sandisk velikosti 128 GB je s kodo SD128CP na voljo za 34 evrov.

Gearbest Slušalke Huawei
Slušalke Huawei

S kodo GBNL022 jih lahko dobiš za neverjetna dva evra in pol.

Selfijevska palica, ki je tudi priročen stativ, stane že tako ugodnih 13 evrov, s kodo GBNL018 pa še dodatno znižana na 10,20 evrov.

Hitra pomnilniška kartica microSD Samsung kapacitete 64 GB stane 20 evrov.

Če nameravaš kaj kupiti na Amazonu (nemškem ali britanskem), prosimo vstopi v trgovino skozi naše povezave. Enako velja za trgovine GearbesteFox-Shop in AliExpress.  Na ta način gre odstotek ali dva od nakupa Tehnozvezdju, kar nam bo pomagalo pri nadaljnjem ustvarjanju te strani in s tem svetovanju pri nakupnih odločitvah. Kupca pa ne stane nič.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
5 komentarjev
 • Lep pozdrav,
  zanima me kakšni so pogoji uveljavljanja garancije (v Sloveniji) za izdelke kupljene na nemškem in britanskem Amazonu, oziroma v kakšni podobni spletni trgovini.

  • Izdelke, ki imajo t. i. evropsko garancijo (prenosniki, itd) je načeloma mogoče odnesti na slovenski servis, ostale pa je treba poslati ali v Nemčijo ali v Veliko Britanijo na pooblaščeni servis in izpolniti obrazec, ki se ga po navadi najdi na spletu, kaj je narobe.

 • Poskušal uporabiti kodo za nakup zapestnice Xiaomi Mi Band 2 in mi napiše, da kode ni mogoče uporabiti za naročila v Slovenijo. Mogoče veš za kakšno rešitev?

 • “…primerna za snemanje videa 4K, stane 20 evrov.”
  ——————————————————————
  Support 4K Video Recording: No

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.