»Junaki« v čisto drugačni luči (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 14. septembra 2023 ob 06:22

Konec poletja je na plano izvabil več zanimivih serij in filmov, v katerih lahko uživaš, ako imaš dostop do Telemachovega videokluba!

Običajno več pozornosti posvečam drugim žanrom, a po golem naključju se gledal ta hitre in ta drzne v deveti preobleki in bil karseda presenečen. Vmes sem nekaj delov preprosto preskočil. Glede na videno, se mi zdi, da ni nikakršne potrebe iskati novega Bonda, saj se vanj spreminja Vin Diesel.

V devetem delu priljubljene sage hrumenja motorjev in kurjenja gum Hitri in drzni, se Dom Toretto sooči s preteklostjo. Prisiljen je opustiti mirno življenje in se pridružiti ekipi v boju proti bratu.

IMDb ocena: 5,2

Vzporedni svetovi doživijo kolaps, ko Flash uporabi supermoči za potovanje v preteklost, da bi rešil svojo družino, a nehote spremeni prihodnost. Barry je ujet v resničnosti, kamor se je vrnil general Zod, ki grozi z uničenjem. Edino upanje za rešitev sveta je boj za življenje. Ali bo največja žrtev dovolj za vnovično ponastavitev vesolja?

IMDb ocena: 6,8

Bivši marinec v animiranem filmu Zelena svetilka: Pazi se moje moči prejme prstan moči in to mu spremeni življenje. S člani Lige pravičnih se Stewart zaplete v galaktično vojno s katastrofalnimi posledicami.

IMDb ocena: 6,2

Leto dni po prebujenju se zdesetkana populacija sintetičnih Sintov bori preživeti v sovražnem svetu, ki se jih boji. Eni se trudijo posredovati za mir s človeštvom, pri tem jih podpirajo ljudje, ki se zavzemajo za njihove pravice, medtem ko peščica živi pod pretvezo, da niso sintetični. Ko se v skupnosti na področju »ranžirne postaje« pojavijo težave, ki ogrozijo upe po stabilnosti, se začne boj za obstanek »zelenih oči«. Angleška serija Ljudje je bila na posneta med leti 2015 in 2018.

IMDb ocena: 7,9

Možje v črnem že od nekdaj varujejo svet pred zunajzemeljskimi grožnjami, čeprav nihče ne ve, da sploh obstajajo. Izjema je samo dekle, ki po dvajsetih letih končno pride na sled agenciji in se ji pridruži kot agentka M. Ko sovražnik napade na svetovni ravni, se novinka skupaj z agentom H poda na tajno misijo reševanja človeštva in vsega sveta, njuna naloga pa je še dodatno otežena, saj se nevarnost skriva znotraj tajne agencije MIB.

IMDb ocena: 5,6

Po smrti matere in uničenju domačega planeta se Supergirl v animiranem filmu Legija superjunakov prilagaja življenju na Zemlji. Ko zapusti naš prostor-čas, da bi se udeležila akademije legije v 31. stoletju, najde prijatelje, a tudi novega sovražnika.

IMDb ocena: 5,8

Animiran film Batman: Zmajeva duša spremlja Brucea Wayna, ki v sedemdesetih let prejšnjega stoletja trenira pri mojstru borilnih veščin. Skupaj z drugimi elitnimi študenti se kuje v ognju discipline, potrebne za boj.

IMDb ocena: 6,1

Znani nevroznanstvenik William Foster, ki je v prometni nesreči izgubil svojo ženo in tri otroke, se v filmu Popolna kopija s pomočjo najboljšega prijatelja in znanstvenika Eda Whittleja odloči za tvegan eksperiment – kopiranje njihovih pokojnih teles. Odločen je, da ga pri tem ne bo ustavilo nič, tudi če se mora po robu postaviti celemu vladnemu laboratoriju, policije in predvsem zakonom fizike.

IMDb ocena: 5,4

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja