Izi vrača evro za vsak neporabljen gigabajt
Matjaž Ropret 23. maja 2018 ob 13:09

Po Telekomovem prevzemu uporabnikov Izimobila je bilo veliko ugibanj, kaj bo vodilni operater storil s to ponudbo. V podjetju so zagotavljali, da se vsaj začasno nič ne spreminja, v zakulisju pa se je govorilo o prenovi. Danes pa so predstavili nove pakete in podobo blagovne znamke.

Po novem se tej ponudbi reče samo Izi in je na pogled bolj barvita, v Telekomu pravijo sveža. Vsak naj sam presodi, kako se mu zdi, vsekakor pa je nekaj novega v primerjavi s prejšnjo dolgočasnostjo. Dodajajo še, da nova znamka izraža prijateljstvo in prijaznost.

Glavna novost pa so paketi Izi Vračilo. Pri teh je poanta v tem, da uporabnik za neporabljene gigabajte dobiva nazaj plačane evre. Čisto konkretno za vsak zakupljeni gigabajt prenosa podatkov, ki ga ne porabi, na svoj Izi račun dobi vrnjen en evro. Paketi so sicer A, B in C in mesečno stanejo 8, 11 ali 14 evrov. Vsi trije vključujejo neomejene klice v Telekomovem omrežju in po tri tisoč enot za ostalo, med to pa sodijo klici v druga omrežja, sporočila (sms in mms) ter klici in sporočila v gostovanju znotraj EU. Razlika je v vključeni količini gigabajtov. Mali paket ima enega, srednji štiri in veliki sedem gigabajtov vključenega prenosa v omrežju LTE (in seveda 3G, kolikor je to še relevantno). Količine so morda malo manjše kot pri konkurenci, toda očitno poudarek ni na njih, pa tudi drugi operaterji zelo pozorno spremljajo Telekomove cenovne korake, saj je to operater s pomembno tržno močjo in zato bolj reguliran od ostalih. Se pa celotne količine prenosa podatkov lahko porabi znotraj EU.

Ostajajo tudi najpopularnejši paketi “starega” Izimobila, Izi Doma, Izi Brez meja in Izi mesec. V slednjih bodo dosedanje akcijske količine odslej del redne ponudbe.

Mogoče še najbolj dobrodošla posodobitev pa je aplikacija Moj Izi. Z njo je mogoče enostavno (tako vsaj trdijo) preveriti in naložiti dobroimetje in spremeniti paket. Sprememba je brezplačna, je pa treba za prehod na višjega imeti dovolj denarja (dobroimetja) na računu. Kar je logično, saj gre za predplačniško storitev. Za zdaj je na voljo androidna različica, za iOS še prihaja.

Novi Izi je zagotovo osvežitev, saj se je ta znamka prej pretežno osredotočala na uporabnike, ki s telefonom večinoma kličejo, manj po brskajo po spletu in družabnih omrežjih. Model Izimobila pa je bil tudi še zelo tradicionalno predplačniški in tako nujno potreben modernizacije. Zanimivo pa bo videti, kako se bo nova ponudba na trgu zoperstavila Bobu in HoT-u, ki jutri tudi uradno obeležuje prvo obletnico in morda lahko pričakuje še kakšen bonbonček v tarifah.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja