Idealna igričarska mašina za soliden denar in vprašanje o Huaweiju P Smart 2019 (Matjaževih 180 – 10. del)
Matjaž Ropret 19. januarja 2019 ob 07:30

Znano je, da imam skoraj raje poceni in dobre izdelke kot tiste najdražje in najbolj napredne. Tehnološka ekstravaganca je namreč pogosto sama sebi namen, če zadeva za dostopno ceno omogoča, da kupec z njo naredi (skoraj) vse, kar hoče, pa je to eno največjih potrošniških zadovoljstev. Igričarski prenosnik Lenovo Legion Y530 sicer strogo gledano ni poceni, vsaj ne v konfiguraciji, kakršno sem testiral. Toda v svoji kategoriji ni drag, pa tudi precej cenejše konfiguracije so v prodaji, ki vseeno ohranjajo večino pozitivnih lastnosti. Podobna ugotovitev o dobrem razmerju med ceno in kvaliteto pa utegne veljati tudi za povsem sveži telefon Huawei P Smart 2019.

Podobno opremljen Legion Y530 kot je testni, trenutno stane okroglega tisočaka in pol. Kar pomeni procesor core i7 (serija H), grafiko GTX 1060, 16 GB pomnilnika in veliko diska. Ostalo pa je enako kot pri modelih s procesorjem i5 in grafično kartico GTX 1050. In čeprav je Lenovo na sejmu CES predstavil že model Legion Y540, ki imajo vgrajeno najnovejšo nVidijino grafiko RTX, tule morda niti 1060 ni nujna, ker je zaloge za doseganje 60 sličic na sekundo še nekaj, z malo nižjimi nastavitvami jih verjetno zagotavlja tudi manj zmogljiva konfiguracija. Zaslon pa tako ali tako premore samo osveževanje s 60 herci. Več o tem prenosniku v vlogu in čez čas tudi v obsežnejšem besedilnem testu.

Renault je ta teden začel prodajati (rahlo) prenovljenega športnega terenca po imenu Kadjar. Ta je bratranec Nissanovega Qashqaija, mogoče malo bolj robusten, na voljo tudi s pogonom na vsa štiri kolesa. Zanimiv pa je zato, ker ima nove motorje, med katerimi sta še posebej zanimiva bencinska, pretežno enako tehnološko opremo kot Megane, a v malo manj kričeči izvedbi, in ker ni napak pogledati, kakšne so praktične in percepcijske razlike med nižjim Meganom in višjim Kadjarjem.

Za konec pa še čisto sveži Huaweijev telefon. Z velikim zaslonom in majhno zarezo (cenejši še ne bodo deležni luknjice) in lastnostjo, ki me postavlja v dilemo. Pred novim letom sem namreč nekaj napovedal in zdaj sprašujem, ali naj obljubo prelomim ali ne. Poglej si vprašanje v videu in odgovori naj v komentarjih. Pa hvala tudi za vse pozitivne ocene in naročanje na naš kanal v Youtubu.

Vse prejšnje epizode vloga pa so v rubriki Vlog ali neposredno na Youtubu.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
1 komentar
  • Kako je tisto,-zarečenega kruha se največ poje?Testiraj ,če bo kdo napisal da je za to,drugače pa ti je lahko vseeno.Jaz bi raje,da objaviš testiranje Google Pixla 3 in primerjavo z drugimi telefoni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.